Voor Standard scoorden Jean-Luc Dompé in de 17e en Ivan Santini in de 88e minuut. Lior Refaelov had in de 27e minuut de gelijkmaker gemaakt voor Club Brugge. Blauw-zwart moest bijna de hele tweede helft met een man minder moest spelen na de uitsluiting van Abdoulay Diaby.

Prijs

Met de Beker van België redt Standard toch nog zijn seizoen, nadat het er eerder niet in slaagde zich te kwalificeren voor Play-off 1 van de competitie. De Luikse club is ook meteen zeker van Europees voetbal volgend seizoen.

Voor Standard is het de zevende bekeroverwinning in de clubgeschiedenis en de eerste prijs sinds 2011. Trainer Yannick Ferrera pakt zijn eerste grote prijs als coach.

Wedstrijdverloop

Na een eerste helft waarin Standard het eerste stuk had opgeëist en Club pas gaandeweg het evenwicht enigszins kon herstellen, stond het bij de rust 1-1 in een sfeervol Koning Boudewijnstadion en daar kon enkel Club tevreden mee zijn.

De Rouches waren immers vinniger en snediger gestart dan de Bekerhouder. Aanvoerder Trebel, Dossevi en Jean-Luc Dompé hadden het overwicht op het middenveld en het was dan ook niet toevallig dat die laatste na zeventien minuten Club-doelman Ludovic Butelle te grazen nam (1-0), na een heerlijke combinatie met Ivan Santini, die zijn rol als pivot uitstekend verrichtte. De Bruggelingen hadden het lastig en de gelijkmaker op vrijschop van Lior Refaelov - de Brugse bekerheld bij uitstek - kwam tien minuten later dan ook uit de lucht gevallen (1-1).

Na de pauze werd het nog meer pompen of verzuipen voor Club, dat de laatste veertig minuten van de wedstrijd met tien voort moest na rood voor Abdoulay Diaby. De Malinees - al heel de wedstrijd in de tang bij Kosanovic - trapte na op de Luikse verdediger en mocht van Johan Verbist meteen gaan douchen, een strenge maar rechtvaardige beslissing van de scheidsrechter. Standard rook zijn kans en schoof de linie op het middenveld meteen voorwaarts, al bleef het afdwingen van kansen ook met een man meer bijzonder lastig voor de Rouches. Club ging zonder diepe spits spelen, aan de overzijde offerde Yannick Ferrera Trebel op om met Renaud Emond een tweede aanvaller te brengen. De wedstrijd leek op verlengingen af te stevenen, twee minuten voor het einde van de reguliere speeltijd zorgde Santini echter met een rake kopbal voor de 2-1 en bezorgde hij de Rouches een delirium. (Belga/KVDA)

Voor Standard scoorden Jean-Luc Dompé in de 17e en Ivan Santini in de 88e minuut. Lior Refaelov had in de 27e minuut de gelijkmaker gemaakt voor Club Brugge. Blauw-zwart moest bijna de hele tweede helft met een man minder moest spelen na de uitsluiting van Abdoulay Diaby.Met de Beker van België redt Standard toch nog zijn seizoen, nadat het er eerder niet in slaagde zich te kwalificeren voor Play-off 1 van de competitie. De Luikse club is ook meteen zeker van Europees voetbal volgend seizoen.Voor Standard is het de zevende bekeroverwinning in de clubgeschiedenis en de eerste prijs sinds 2011. Trainer Yannick Ferrera pakt zijn eerste grote prijs als coach.Na een eerste helft waarin Standard het eerste stuk had opgeëist en Club pas gaandeweg het evenwicht enigszins kon herstellen, stond het bij de rust 1-1 in een sfeervol Koning Boudewijnstadion en daar kon enkel Club tevreden mee zijn. De Rouches waren immers vinniger en snediger gestart dan de Bekerhouder. Aanvoerder Trebel, Dossevi en Jean-Luc Dompé hadden het overwicht op het middenveld en het was dan ook niet toevallig dat die laatste na zeventien minuten Club-doelman Ludovic Butelle te grazen nam (1-0), na een heerlijke combinatie met Ivan Santini, die zijn rol als pivot uitstekend verrichtte. De Bruggelingen hadden het lastig en de gelijkmaker op vrijschop van Lior Refaelov - de Brugse bekerheld bij uitstek - kwam tien minuten later dan ook uit de lucht gevallen (1-1). Na de pauze werd het nog meer pompen of verzuipen voor Club, dat de laatste veertig minuten van de wedstrijd met tien voort moest na rood voor Abdoulay Diaby. De Malinees - al heel de wedstrijd in de tang bij Kosanovic - trapte na op de Luikse verdediger en mocht van Johan Verbist meteen gaan douchen, een strenge maar rechtvaardige beslissing van de scheidsrechter. Standard rook zijn kans en schoof de linie op het middenveld meteen voorwaarts, al bleef het afdwingen van kansen ook met een man meer bijzonder lastig voor de Rouches. Club ging zonder diepe spits spelen, aan de overzijde offerde Yannick Ferrera Trebel op om met Renaud Emond een tweede aanvaller te brengen. De wedstrijd leek op verlengingen af te stevenen, twee minuten voor het einde van de reguliere speeltijd zorgde Santini echter met een rake kopbal voor de 2-1 en bezorgde hij de Rouches een delirium. (Belga/KVDA)