Standard moet voor de Geschillencommissie van het Betaald Voetbal verschijnen voor de incidenten met supporters tijdens de topper tegen Anderlecht (2-1).

Scheidsrechter Alexandre Boucaut moest zondag de 'clasico' op Sclessin na iets meer dan tien minuten stilleggen omdat supporters van de thuisploeg vuurpijlen en rookbommen in het doelgebied van Anderlechtdoelman Silvio Proto gooiden. De Rouches waren toen net op achterstand gekomen en de thuisfans waren niet tevreden met het spelniveau en de huidige gang van zaken bij hun club. Na 6,5 minuten oponthoud blies Boucaut de wedstrijd opnieuw op gang. Even later volgde er een nieuwe reeks rookbommen, waardoor het duel opnieuw even gestaakt werd. Uiteindelijk haalde Standard het met 2-1 van de aartsrivalen uit Brussel.

Identificeren

Het parket van de KBVB nam ook contact op met de Voetbalcel van het Ministerie van Binnenlandse Zaken om te bekijken of het mogelijk is de voor de incidenten verantwoordelijke toeschouwers te identificeren zodat ook zij eventueel ter verantwoording kunnen worden geroepen voor voormelde Geschillencommissie.

"Wanneer het Bondsparket tijdig in het bezit wordt gesteld van alle nuttige gegevens, zal het dossier in principe ten gronde worden behandeld op 23 oktober 2012," luidt de medeling van de KBVB. "Deze zaak valt niet onder de versnelde procedure, die uitsluitend van toepassing is op de rechtstreekse uitsluiting van spelers en officials." (Belga/KVDA)

Standard moet voor de Geschillencommissie van het Betaald Voetbal verschijnen voor de incidenten met supporters tijdens de topper tegen Anderlecht (2-1). Scheidsrechter Alexandre Boucaut moest zondag de 'clasico' op Sclessin na iets meer dan tien minuten stilleggen omdat supporters van de thuisploeg vuurpijlen en rookbommen in het doelgebied van Anderlechtdoelman Silvio Proto gooiden. De Rouches waren toen net op achterstand gekomen en de thuisfans waren niet tevreden met het spelniveau en de huidige gang van zaken bij hun club. Na 6,5 minuten oponthoud blies Boucaut de wedstrijd opnieuw op gang. Even later volgde er een nieuwe reeks rookbommen, waardoor het duel opnieuw even gestaakt werd. Uiteindelijk haalde Standard het met 2-1 van de aartsrivalen uit Brussel.Identificeren Het parket van de KBVB nam ook contact op met de Voetbalcel van het Ministerie van Binnenlandse Zaken om te bekijken of het mogelijk is de voor de incidenten verantwoordelijke toeschouwers te identificeren zodat ook zij eventueel ter verantwoording kunnen worden geroepen voor voormelde Geschillencommissie. "Wanneer het Bondsparket tijdig in het bezit wordt gesteld van alle nuttige gegevens, zal het dossier in principe ten gronde worden behandeld op 23 oktober 2012," luidt de medeling van de KBVB. "Deze zaak valt niet onder de versnelde procedure, die uitsluitend van toepassing is op de rechtstreekse uitsluiting van spelers en officials." (Belga/KVDA)