Na een campagne waarin het van begin tot eind aan kop heeft gestaan, weet Standard Fémina zich nog steeds niet gekroond tot de eerste kampioen van de BeNe League. Net als in de Jupiler Pro League valt de beslissing pas op de allerlaatste speeldag. Standard heeft zaterdag op het veld van rechtstreekse concurrent Twente genoeg aan een gelijkspel. Een eerste prijs heeft het team van coach Patrick Wachel al. Het eindigde met ruime voorsprong als eerste Belgische ploeg in de BeNe League A en schreef zo een vierde Belgische landstitel in vijf jaar op het palmares.

Voor een euforiestemming heeft die titel in Luik niet gezorgd, vertelt sportief directeur Fery Ferraguzzi. "Met deze sterke groep kun je niet echt van een verrassing spreken. We hebben ons eerste doel bereikt, nu kijken we verder. Ook al gaat het enkel om de eer, de beste van de Benelux worden zou enorm veel voldoening geven."

In eigen land is Standard al langer hors catégorie, meer indruk maakte het door dit jaar 17 op 21 te halen tegen de sterker geachte Nederlandse teams. "We hadden die teams ook iets hoger ingeschat", zegt Ferraguzzi. "Zij hebben toch grotere budgetten en meer trainingsuren in de benen. Maar uiteindelijk zijn we niet al te vaak in verlegenheid gebracht. Het vervelende is dat we ondanks een parcours van 13 matchen zonder nederlaag (9 gewonnen, 4 gelijk) nog altijd geen zekerheid hebben over die titel. Een eerste verlies zou meteen fataal zijn."

In ieder geval zijn ze in Luik enthousiast over de nieuwe BeNe League, vertelt de Limburgse flankaanvalster Davina Philtjens. "Het niveau is een stuk omhooggegaan door de duels met de Nederlandse ploegen. Twente springt er echt wel uit als het best voetballende team in de reeks, wij compenseren dat door als een sterk blok te spelen. Nu we er zo dicht bij zijn, willen we die allereerste BeNe Leaguetitel ook wel pakken. We beseffen dat we zo geschiedenis kunnen schrijven." (JD)

Na een campagne waarin het van begin tot eind aan kop heeft gestaan, weet Standard Fémina zich nog steeds niet gekroond tot de eerste kampioen van de BeNe League. Net als in de Jupiler Pro League valt de beslissing pas op de allerlaatste speeldag. Standard heeft zaterdag op het veld van rechtstreekse concurrent Twente genoeg aan een gelijkspel. Een eerste prijs heeft het team van coach Patrick Wachel al. Het eindigde met ruime voorsprong als eerste Belgische ploeg in de BeNe League A en schreef zo een vierde Belgische landstitel in vijf jaar op het palmares.Voor een euforiestemming heeft die titel in Luik niet gezorgd, vertelt sportief directeur Fery Ferraguzzi. "Met deze sterke groep kun je niet echt van een verrassing spreken. We hebben ons eerste doel bereikt, nu kijken we verder. Ook al gaat het enkel om de eer, de beste van de Benelux worden zou enorm veel voldoening geven."In eigen land is Standard al langer hors catégorie, meer indruk maakte het door dit jaar 17 op 21 te halen tegen de sterker geachte Nederlandse teams. "We hadden die teams ook iets hoger ingeschat", zegt Ferraguzzi. "Zij hebben toch grotere budgetten en meer trainingsuren in de benen. Maar uiteindelijk zijn we niet al te vaak in verlegenheid gebracht. Het vervelende is dat we ondanks een parcours van 13 matchen zonder nederlaag (9 gewonnen, 4 gelijk) nog altijd geen zekerheid hebben over die titel. Een eerste verlies zou meteen fataal zijn."In ieder geval zijn ze in Luik enthousiast over de nieuwe BeNe League, vertelt de Limburgse flankaanvalster Davina Philtjens. "Het niveau is een stuk omhooggegaan door de duels met de Nederlandse ploegen. Twente springt er echt wel uit als het best voetballende team in de reeks, wij compenseren dat door als een sterk blok te spelen. Nu we er zo dicht bij zijn, willen we die allereerste BeNe Leaguetitel ook wel pakken. We beseffen dat we zo geschiedenis kunnen schrijven." (JD)