Standard-Zulte Waregem stopgezet na tumult met supporters

De competitiewedstrijd tussen Standard en Zulte Waregem op de elfde speeldag in de Jupiler Pro League is zondag bij een 1-2 stand voor de bezoekers stopgezet in de 90e minuut. De referee Bart Vertenten stuurde de ploegen naar de kleedkamers na herhaalde onrust met misnoegde Luikse supporters.

Theo Bongonda scoorde na 22 minuten de openigsgoal voor Essevee, de rode lantaarn. De 18-jarige aanvaller profiteerde van een flater van Eiji Kawashima. De Japanse doelman van de Rouches liet een hoge bal knullig uit de handen glippen, waarna Bogonda kon binnentikken.

Standard kreeg daarna een rist mogelijkheden op de gelijkmaker maar was onmondig in de zone van de waarheid. In de 79e minuut werd het duel een handvol minuten stilgelegd nadat thuissupporters amok maakten in de tribune.

De spelers verdwenen in de kleedkamers maar kwamen even later weer op het veld.

Drie minuten voor het einde van de reguliere speeltijd verdubbelde de Australiër James Triosi met een knap schot de voorsprong. Meteen daarna milderde Mpoku voor Standard.

Het bleek de laatste actie want na nieuwe problemen met supporters van Standard, die onder meer zitjes op het veld gooiden, legde de ref de match stil.

Als Zulte Waregem de driepunter krijgt, beent de ploeg van Francky Dury Cercle Brugge bij op de 15e en voorlaatste plaats. Beide teams hebben dan 9 op 33. Dat zijn slechts drie punten minder dan Standard. (Belga/BO)