Dat heeft het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) beslist.

Zware rellen

De wedstrijd Standard - Zulte Waregem van 19 oktober werd bij een 1-2 stand in de 89e minuut definitief stilgelegd door de scheidsrechter wegens zware supportersrellen. De Geschillencommissie Betaald Voetbal van de KBVB veroordeelde Standard op 28 oktober tot het spelen van een match achter gesloten deuren, 5.000 euro geldboete en een 0-5-forfaitnederlaag. De Rouches tekenden beroep aan tegen die beslissing, met succes dus.

Enkel de geldboete blijft behouden uit de originele sanctie die door de voetbalbond opgelegd werd. De beslissing om de Luikenaars één wedstrijd zonder thuisfans op te leggen, maakt het BAS ongedaan en ook de 0-5 forfaitnederlaag wordt geschrapt en herleid tot 1-2. (Belga/KVDA)

Dat heeft het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) beslist.De wedstrijd Standard - Zulte Waregem van 19 oktober werd bij een 1-2 stand in de 89e minuut definitief stilgelegd door de scheidsrechter wegens zware supportersrellen. De Geschillencommissie Betaald Voetbal van de KBVB veroordeelde Standard op 28 oktober tot het spelen van een match achter gesloten deuren, 5.000 euro geldboete en een 0-5-forfaitnederlaag. De Rouches tekenden beroep aan tegen die beslissing, met succes dus.Enkel de geldboete blijft behouden uit de originele sanctie die door de voetbalbond opgelegd werd. De beslissing om de Luikenaars één wedstrijd zonder thuisfans op te leggen, maakt het BAS ongedaan en ook de 0-5 forfaitnederlaag wordt geschrapt en herleid tot 1-2. (Belga/KVDA)