Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) vordert zes weken schorsing en een 'strenge boete' tegen Standard-coach Ricardo Sa Pinto voor zijn gedrag tijdens het bekerduel in Anderlecht (0-1), waarvoor hij naar de tribunes werd verwezen. 'We willen een duidelijke voorbeeld stellen', verklaarde het Bondsparket.

Een kwartier voor tijd en bij een 0-1 stand lag Sa Pinto plots neer op het terrein, nadat hij een beker naar zijn hoofd geslingerd kreeg. De T1 van de Rouches werd na een knap staaltje theater naar de tribunes verwezen. 'De schwalbe van het jaar', omschreef RSCA-coach Hein Vanhaezebrouck het gedrag van zijn collega.

De Portugees ging daarna in de clinch met scheidsrechter Luc Wouters, die de houding van Sa Pinto in zijn verslag omschreef als 'onaanvaardbaar, agressief en vijandig ten aanzien van de scheidsrechter'.

Wouters noteerde ook dat de T1 van Standard al twee verwittigingen kreeg. Na de match keerde hij ondanks zijn tribuneverwijzing terug naar de dug-out om de bekerzege met zijn spelers te vieren. De Geschillencommissie maakt het vonnis van eerste aanleg in de loop van de namiddag bekend

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) vordert zes weken schorsing en een 'strenge boete' tegen Standard-coach Ricardo Sa Pinto voor zijn gedrag tijdens het bekerduel in Anderlecht (0-1), waarvoor hij naar de tribunes werd verwezen. 'We willen een duidelijke voorbeeld stellen', verklaarde het Bondsparket.Een kwartier voor tijd en bij een 0-1 stand lag Sa Pinto plots neer op het terrein, nadat hij een beker naar zijn hoofd geslingerd kreeg. De T1 van de Rouches werd na een knap staaltje theater naar de tribunes verwezen. 'De schwalbe van het jaar', omschreef RSCA-coach Hein Vanhaezebrouck het gedrag van zijn collega. De Portugees ging daarna in de clinch met scheidsrechter Luc Wouters, die de houding van Sa Pinto in zijn verslag omschreef als 'onaanvaardbaar, agressief en vijandig ten aanzien van de scheidsrechter'. Wouters noteerde ook dat de T1 van Standard al twee verwittigingen kreeg. Na de match keerde hij ondanks zijn tribuneverwijzing terug naar de dug-out om de bekerzege met zijn spelers te vieren. De Geschillencommissie maakt het vonnis van eerste aanleg in de loop van de namiddag bekend