"Het gaat om tien spelers, van U13 tot U19, die de opleiding voetbal volgen aan twee Waregemse middelbare scholen, waar ik ook lichamelijke opvoeding geef. Op donderdag werk ik met hen twee uur specifiek op hun mindere punten", zegt Meert in Sport/Voetbalmagazine.

Opmerkelijk toch dat Meert, die negen seizoenen aan de Gaverbeek speelde, opnieuw bij Zulte Waregem aan de slag is, nadat hij in juni 2011 een dag voor de medische testen te horen kreeg dat er niet meer op hem gerekend werd.

"Inderdaad geen mooi afscheid - ik was een aantal weken kwaad - maar in het voetbal mag je niet te veel rancune koesteren. Zulte Waregem is altijd mijn club gebleven. Toen Joris Vandendriessche, de sportief coördinator van de jeugd, dit voorstel deed, heb ik niet getwijfeld."

Opstapje naar trainerscarrière

Voor Meert is de functie een opstap naar een trainerscarrière. "Ik heb al een getuigschrift A en dit seizoen hoop ik ook mijn UEFA A-diploma te halen, waardoor ik ook derde- en tweedeklassers kan trainen. Die ambitie is er zeker. Ik heb in mijn carrière heel wat opgestoken van verschillende coaches, en die ervaring zou ik graag overzetten op een elftal."

Een Pro Licensediploma, om eersteklasseploegen te trainen, is nog niet voor vandaag. "Daarvoor ontbreekt het me aan tijd. Ik heb een gezin, mijn job als lesgever, deze functie bij Zulte Waregem en voetbal ook nog bij Oudenaarde, in tweede klasse. Een ideale club, na mijn passage bij Moeskroen-Peruwelz waarmee ik vorig seizoen kampioen werd in derde. Zij wilden echter verder professionaliseren en overdag trainen, en dat zag ik niet zitten." (JC)

"Het gaat om tien spelers, van U13 tot U19, die de opleiding voetbal volgen aan twee Waregemse middelbare scholen, waar ik ook lichamelijke opvoeding geef. Op donderdag werk ik met hen twee uur specifiek op hun mindere punten", zegt Meert in Sport/Voetbalmagazine.Opmerkelijk toch dat Meert, die negen seizoenen aan de Gaverbeek speelde, opnieuw bij Zulte Waregem aan de slag is, nadat hij in juni 2011 een dag voor de medische testen te horen kreeg dat er niet meer op hem gerekend werd. "Inderdaad geen mooi afscheid - ik was een aantal weken kwaad - maar in het voetbal mag je niet te veel rancune koesteren. Zulte Waregem is altijd mijn club gebleven. Toen Joris Vandendriessche, de sportief coördinator van de jeugd, dit voorstel deed, heb ik niet getwijfeld."Opstapje naar trainerscarrièreVoor Meert is de functie een opstap naar een trainerscarrière. "Ik heb al een getuigschrift A en dit seizoen hoop ik ook mijn UEFA A-diploma te halen, waardoor ik ook derde- en tweedeklassers kan trainen. Die ambitie is er zeker. Ik heb in mijn carrière heel wat opgestoken van verschillende coaches, en die ervaring zou ik graag overzetten op een elftal."Een Pro Licensediploma, om eersteklasseploegen te trainen, is nog niet voor vandaag. "Daarvoor ontbreekt het me aan tijd. Ik heb een gezin, mijn job als lesgever, deze functie bij Zulte Waregem en voetbal ook nog bij Oudenaarde, in tweede klasse. Een ideale club, na mijn passage bij Moeskroen-Peruwelz waarmee ik vorig seizoen kampioen werd in derde. Zij wilden echter verder professionaliseren en overdag trainen, en dat zag ik niet zitten." (JC)