'Straks dreigt Mouscron nog sympathiek te worden'

11/02/19 om 13:10 - Bijgewerkt om 13:10

Elke maandag blikt Jacques Sys, hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine, terug op het voorbije sportweekend. Deze week heeft hij het over Alejandro Pozuelo, de Brugse derby en een verbazend Mouscron.

Genk wint met 2-0 tegen Standard, maar die prestatie wordt nu overschaduwd door een mogelijk vertrek van sterkhouder Pozuelo. Wat zou zijn vertrek betekenen?

JACQUES SYS: Dat zou uiteraard een serieuze aderlating zijn voor Genk en onze competitie. Ik stel mij in dit verhaal vooral vragen bij de houding van Pozuelo, want hij zet Genk voor een voldongen feit. Als hij nu nog vertrekt, kunnen ze geen vervanger meer halen. In de winterstop was er al veel te doen rond een mogelijke transfer, uiteindelijk beslist hij om te blijven, om het sportieve te laten primeren en met Genk voor de titel te gaan. Wellicht zat er ook een mooie loonsopslag aan vast. En enkele weken later ga je weer over een transfer onderhandelen? In China of de MLS ga je niet voor de sportieve uitdaging spelen. Het gaat dan om meer geld verdienen Al die uitspraken van een paar weken geleden blijken dus loze kreten. Ik vind dit jammer voor de club en voor haar supporters.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Sport/Voetbalmagazine-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Sport/Voetbalmagazine

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee