In een uitverkocht Constant Vanden Stock-stadion toonde Anderlecht zich in het wedstrijdbegin de evenknie van Manchester United. Iets voor het kwartier kon Isaac Kiese Thelin een hard schot van Massimo Bruno niet naar behoren deviëren.

Meteen daarna volgde het eerste grote gevaar aan de overzijde. Zlatan Ibrahimovic maakte oorlog in de kleine rechthoek, maar Ruben Martinez bracht redding. Jesse Lingard trapte in de herneming tegen de paal. Marcus Rashford mocht even later aanleggen, hij krulde het leer net naast.

Het nummer vijf van de Premier League kreeg de wedstrijd meer in handen, met uiteindelijk een doelpunt tot gevolg. Ruben schudde een knappe save uit zijn mouwen op een trap van Rashford, Henrikh Mkhitaryan was goed gevolgd om de weghobbelende bal binnen te duwen.

Vlak na de rust zette paars-wit het team van José Mourinho opnieuw meer onder druk, met Youri Tielemans die bewees op een hoger niveau mee te kunnen. Maar de op één na beste defensie van de Premier League deed zijn werk. United liet van zich spreken met een overhoekse trap van Mkhitaryan die net naast ging. De thuisploeg bleef strijden, maar miste finesse voor het United-doel. René Weiler gooide de met de schouder sukkelende Lukasz Teodorczyk in de strijd, maar de topschutter werd niet in stelling gebracht. Ibrahimovic vond nog Paul Pogba, Ruben keerde de poging van de duurste speler ter wereld. In de 86e minuut werd Anderlecht dan toch beloond voor zijn strijdlust. Ivan Obradovic zette voor, Leander Dendoncker buffelde de bal tegen de netten.

Zo pakte het team van Weiler alsnog een knap resultaat tegen de Engelse grootmacht. Bij de bezoekers mocht Marouane Fellaini de laatste 15 minuten meedoen.

De terugmatch gaat volgende week donderdag door op Old Trafford.

In een uitverkocht Constant Vanden Stock-stadion toonde Anderlecht zich in het wedstrijdbegin de evenknie van Manchester United. Iets voor het kwartier kon Isaac Kiese Thelin een hard schot van Massimo Bruno niet naar behoren deviëren. Meteen daarna volgde het eerste grote gevaar aan de overzijde. Zlatan Ibrahimovic maakte oorlog in de kleine rechthoek, maar Ruben Martinez bracht redding. Jesse Lingard trapte in de herneming tegen de paal. Marcus Rashford mocht even later aanleggen, hij krulde het leer net naast. Het nummer vijf van de Premier League kreeg de wedstrijd meer in handen, met uiteindelijk een doelpunt tot gevolg. Ruben schudde een knappe save uit zijn mouwen op een trap van Rashford, Henrikh Mkhitaryan was goed gevolgd om de weghobbelende bal binnen te duwen. Vlak na de rust zette paars-wit het team van José Mourinho opnieuw meer onder druk, met Youri Tielemans die bewees op een hoger niveau mee te kunnen. Maar de op één na beste defensie van de Premier League deed zijn werk. United liet van zich spreken met een overhoekse trap van Mkhitaryan die net naast ging. De thuisploeg bleef strijden, maar miste finesse voor het United-doel. René Weiler gooide de met de schouder sukkelende Lukasz Teodorczyk in de strijd, maar de topschutter werd niet in stelling gebracht. Ibrahimovic vond nog Paul Pogba, Ruben keerde de poging van de duurste speler ter wereld. In de 86e minuut werd Anderlecht dan toch beloond voor zijn strijdlust. Ivan Obradovic zette voor, Leander Dendoncker buffelde de bal tegen de netten. Zo pakte het team van Weiler alsnog een knap resultaat tegen de Engelse grootmacht. Bij de bezoekers mocht Marouane Fellaini de laatste 15 minuten meedoen. De terugmatch gaat volgende week donderdag door op Old Trafford.