STVV te sterk voor Beerschot: 1-0

STVV boekte op Stayen een 1-0 zege tegen Beerschot in een inhaalduel van de 18e speeldag in de Jupiler Pro League. Het was de derde zege op rij voor de thuisploeg.

Sint-Truiden kwam vier minuten voor rust op voorsprong. Met een mooi aangesneden voorzet bediende Colidio ploegmaat Yuma Suzuki. De Japanner kopte de bal voorbij Beerschot-doelman Vanhamel.

In de tweede helft ging Beerschot op zoek naar de gelijkmaker. Op hoekschop kwam STVV-doelman Schmidt goed uit om Dario Van den Buijs van de 1-1 te houden. Aan de overzijde kopte de vinnige Suzuki op Vanhamel.

De bezoekers hadden niet echt een slotoffensief in petto, Schmidt ging nog goed plat op een afstandsschot van Coulibaly.

Met 9 op 9 kan STVV een mooi rapport voorleggen, na zeges tegen Zulte Waregem (0-2) en Standard (1-2). Beerschot sluit 2020 dan weer af met 0 op 12 na eerdere nederlagen tegen Eupen (0-1), Excel Moeskroen (3-1) en Anderlecht (2-0). STVV klimt met 20 punten naar de 14e plaats. Beerschot is zevende met 28 punten.