Van de 5359 Belgen die meededen aan de enquête, waren 3646 Nederlandstalig (68 procent) en 1713 Franstalig (32 procent). Beide landsgedeeltes zijn dus erg goed vertegenwoordigd.

We geven hier een greep uit de opmerkelijke resultaten van de enquête:

* Slechts 7 procent is aanhanger van de huidige formule met play-offs, bijna 41 procent wil terug naar een kampioenschap met 18 clubs.

* Bijna 67 procent is supporter van een buitenlandse club. Een kwart van hen is fan van Barcelona.

* Voetbalfans in België hebben meer interesse in de Champions en de Europa League dan in de Belgische beker.

* 9,8 procent van de Belgische voetbalsupporters volgt de Rode Duivels niet.

* Beerschot is na Anderlecht en Standard de meest gehate club bij de Franstaligen.

* 67 procent van de AA Gentsupporters heeft een hekel aan Club Brugge, terwijl dat omgekeerd maar 10,6 procent is.

Dit en nog veel meer vindt u deze week in Sport/Voetbalmagazine. (SVH)

Van de 5359 Belgen die meededen aan de enquête, waren 3646 Nederlandstalig (68 procent) en 1713 Franstalig (32 procent). Beide landsgedeeltes zijn dus erg goed vertegenwoordigd. We geven hier een greep uit de opmerkelijke resultaten van de enquête: * Slechts 7 procent is aanhanger van de huidige formule met play-offs, bijna 41 procent wil terug naar een kampioenschap met 18 clubs. * Bijna 67 procent is supporter van een buitenlandse club. Een kwart van hen is fan van Barcelona. * Voetbalfans in België hebben meer interesse in de Champions en de Europa League dan in de Belgische beker. * 9,8 procent van de Belgische voetbalsupporters volgt de Rode Duivels niet. * Beerschot is na Anderlecht en Standard de meest gehate club bij de Franstaligen. * 67 procent van de AA Gentsupporters heeft een hekel aan Club Brugge, terwijl dat omgekeerd maar 10,6 procent is. Dit en nog veel meer vindt u deze week in Sport/Voetbalmagazine. (SVH)