De eclatante zege tegen Westerlo (5-1) heeft de lont niet uit het kruitvat gehaald bij Oud-Heverlee Leuven. Na de wedstrijd staken woordvoerder (en bestuurslid) Chris Vandebroeck en sportief verantwoordelijke Luc Denteneer onder grote afkeuring van het harde supportersvak het veld over in een verder feestend stadion. Twee dagen eerder had OHL de kritische Facebookbeweging OHL2020 nog afgedaan als een minderheid die niet de steun van de overkoepelende supportersfederatie O-Hasj-El geniet.

Dat blijkt niet te kloppen. 'Wij volgen het bestuur niet als dat zegt dat het om een marginale groep gaat', zegt Vincent Goovaerts, voorzitter van O-Hasj-El. 'Toen de mensen van OHL2020 donderdag de Open Supportersvergadering verlieten, was in één klap de helft van het volk weg. En tegen Westerlo hebben we vastgesteld dat een groot deel van de supporters mee deed met hun acties.'

De tifo waartegen OHL zaterdag zijn veto uitsprak, werd opgehangen tegen de gevel van het café van supportersclub Leuven-Centraal/Den Bakkaree, waarvan ook staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Franken lid is. O-Hasj-El zal nu bij alle aangesloten supportersclubs aftoetsen hoe zij tegenover de nieuwe beweging staan.

Goovaerts: 'We hopen nog altijd op een dialoog tussen de club en OHL2020, maar ik ken de meeste van die mensen en ik snap hun frustraties. Zij hebben aangegeven al meerdere jaren in dialoog te willen treden met de club, maar dat is nooit gelukt. Als wij nu zouden vaststellen dat een meerderheid van de supporters achter OHL2020 staat, zullen wij daar uiteraard in meegaan.'

Eén van de namen die al openlijk zijn steun voor OHL2020 uitsprak, is ex-speler Wim Raymaekers. Anderen zijn Mike Naert, directeur van het Leuvense muziekcentrum Het Depot, en Tegel Concept, een van OHL's hoofdsponsors. Andere bekende Leuvenaars zouden klaar staan om hetzelfde te doen. Bjorn Ruytinx was opnieuw een opgemerkt bezoeker zaterdagavond aan Den Dreef.

De eclatante zege tegen Westerlo (5-1) heeft de lont niet uit het kruitvat gehaald bij Oud-Heverlee Leuven. Na de wedstrijd staken woordvoerder (en bestuurslid) Chris Vandebroeck en sportief verantwoordelijke Luc Denteneer onder grote afkeuring van het harde supportersvak het veld over in een verder feestend stadion. Twee dagen eerder had OHL de kritische Facebookbeweging OHL2020 nog afgedaan als een minderheid die niet de steun van de overkoepelende supportersfederatie O-Hasj-El geniet.Dat blijkt niet te kloppen. 'Wij volgen het bestuur niet als dat zegt dat het om een marginale groep gaat', zegt Vincent Goovaerts, voorzitter van O-Hasj-El. 'Toen de mensen van OHL2020 donderdag de Open Supportersvergadering verlieten, was in één klap de helft van het volk weg. En tegen Westerlo hebben we vastgesteld dat een groot deel van de supporters mee deed met hun acties.'De tifo waartegen OHL zaterdag zijn veto uitsprak, werd opgehangen tegen de gevel van het café van supportersclub Leuven-Centraal/Den Bakkaree, waarvan ook staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Franken lid is. O-Hasj-El zal nu bij alle aangesloten supportersclubs aftoetsen hoe zij tegenover de nieuwe beweging staan. Goovaerts: 'We hopen nog altijd op een dialoog tussen de club en OHL2020, maar ik ken de meeste van die mensen en ik snap hun frustraties. Zij hebben aangegeven al meerdere jaren in dialoog te willen treden met de club, maar dat is nooit gelukt. Als wij nu zouden vaststellen dat een meerderheid van de supporters achter OHL2020 staat, zullen wij daar uiteraard in meegaan.'Eén van de namen die al openlijk zijn steun voor OHL2020 uitsprak, is ex-speler Wim Raymaekers. Anderen zijn Mike Naert, directeur van het Leuvense muziekcentrum Het Depot, en Tegel Concept, een van OHL's hoofdsponsors. Andere bekende Leuvenaars zouden klaar staan om hetzelfde te doen. Bjorn Ruytinx was opnieuw een opgemerkt bezoeker zaterdagavond aan Den Dreef.