Vermant is het slachtoffer van, zo meldt de club in een persbericht, 'de aanhoudende slechte resultaten, met de wanprestatie op het veld van Zulte Waregem als absolute dieptepunt'.

Een erg zwak Waasland-Beveren ging dinsdagavond met de billen bloot op het veld van Zulte Waregem (8-0) en staat met vijf punten na acht speeldagen op de laatste plaats in play-off 2A van de competitie.

'Na de collectieve wanprestatie van gisteravond in het Regenboogstadion moest er wel worden ingegrepen,' klinkt het in het persbericht van Waasland-Beveren. 'Het bestuur wenst te benadrukken dat het beseft dat de club toe is aan een grondige interne evaluatie. Die evaluatie zal dan ook in de komende dagen en weken verder plaatsvinden. De club zal de tijd nemen om de juiste beslissingen te nemen in de richting van de toekomst.'

Sven Vermant was pas sinds januari in dienst bij Waasland-Beveren, waar hij de naar KRC Genk vertrokken Philippe Clement opvolgde. Het was zijn eerste job als hoofdcoach. Daarvoor was Vermant beloftetrainer bij Club Brugge.

Met Ryota Morioka verloor Waasland-Beveren tijdens de winterstop echter zijn draaischijf aan landskampioen RSC Anderlecht en de resultaten gingen in dalende lijn, na een nochtans uitstekend seizoensbegin. Vermant bleek niet bij machte om daar verandering in te brengen en krijgt daarvoor vier maanden later al de rekening gepresenteerd.

Vermant is het slachtoffer van, zo meldt de club in een persbericht, 'de aanhoudende slechte resultaten, met de wanprestatie op het veld van Zulte Waregem als absolute dieptepunt'.Een erg zwak Waasland-Beveren ging dinsdagavond met de billen bloot op het veld van Zulte Waregem (8-0) en staat met vijf punten na acht speeldagen op de laatste plaats in play-off 2A van de competitie.'Na de collectieve wanprestatie van gisteravond in het Regenboogstadion moest er wel worden ingegrepen,' klinkt het in het persbericht van Waasland-Beveren. 'Het bestuur wenst te benadrukken dat het beseft dat de club toe is aan een grondige interne evaluatie. Die evaluatie zal dan ook in de komende dagen en weken verder plaatsvinden. De club zal de tijd nemen om de juiste beslissingen te nemen in de richting van de toekomst.'Sven Vermant was pas sinds januari in dienst bij Waasland-Beveren, waar hij de naar KRC Genk vertrokken Philippe Clement opvolgde. Het was zijn eerste job als hoofdcoach. Daarvoor was Vermant beloftetrainer bij Club Brugge.Met Ryota Morioka verloor Waasland-Beveren tijdens de winterstop echter zijn draaischijf aan landskampioen RSC Anderlecht en de resultaten gingen in dalende lijn, na een nochtans uitstekend seizoensbegin. Vermant bleek niet bij machte om daar verandering in te brengen en krijgt daarvoor vier maanden later al de rekening gepresenteerd.