Sven Vermant wordt de nieuwe trainer van Waasland-Beveren

05/01/18 om 08:41 - Bijgewerkt om 08:41

Vermant verlaat het B-elftal van Club Brugge voor zijn eerste kans als hoofdtrainer.

Sven Vermant wordt de nieuwe trainer van Waasland-Beveren

© Photo News / Club Brugge Twitter

Sven Vermant wordt de nieuwe trainer van Waasland-Beveren. Dat heeft de club zelf bekendgemaakt in een persbericht. Vermant volgt Philippe Clement op, net zoals Vermant een ex-Club Bruggespeler, die naar KRC Genk vertrok.

Na een korte passage bij KV Mechelen trok Vermant in 1993 naar Club Brugge. 243 matchen en 68 keer goals later verhuisde. hij in 2001 naar Schalke 04. Bij die club werd hij kapitein. Hij won er ook de Duitse beker, om vervolgens terug naar Brugge te gaan en te eindigen bij Knokke.

Vermant vertrekt ook nu bij Club Brugge, waar hij het B-elftal leidde. Eerder was hij er jeugd- en beloftetrainer. Waasland-Beveren is met andere woorden de eerste club die Vermant als hoofdtrainer zal leiden.

'Hij zal het project, dat begin dit seizoen werd ingezet, verderzetten', klinkt het in het perbericht. 'Uiteraard zal hij ook zijn eigen kruiden en accenten daaraan toevoegen. Als speler verzamelde hij de nodige nationale én internationale bagage om deze groep naar een hoger niveau te tillen; ook als trainer bewees hij al goed werk te leveren.'

Vermant leidt vrijdag zijn eerste training op de Freethiel, één dag later zal hij samen met de groep op winterstage naar San Pedro del Pinatar vertrekken. 'We willen op lange termijn werken, dat is al een tijdje duidelijk', zegt voorzitter Dirk Huyck. 'Ik heb er alle vertrouwen in dat dit opnieuw een succesverhaal wordt.'

Onze partners