Om mee te kunnen doen voor het kampioenschap moet AA Gent volgens zijn trainer Hein Vanhaezebrouck beschikken over spelers met guts en dan moeten de jongens met leiderschap opstaan.

Dat bleek gisteren in een kolkend Mambourg het heikel punt bij de Buffalo's, waar de ervaren aanvoerder Sven Kums net als de jongeren Benito Raman, Brecht Dejaegere, Hannes Van Der Bruggen én invaller Moses Simon te veel slordigheden liet optekenen en vooral een mindere dag kenden.

Het zorgde voor een eerste nederlaag in twaalf duels voor AA Gent, waar door voorzitter Ivan De Witte - verstandig ingefluisterd door zijn coach - alleen maar wordt gecommuniceerd over het behalen van een derde plaats.

Historisch moment

Mooi was het om zien hoe Charleroi zijn historisch moment - een eerste zege in PO1 - vierde. Voorzitter Fabien Debecq stond het gehele duel in de spionkop, algemeen directeur Mehdi Bayat verklaarde in volle euforie dat er zelfs op de derde plek en niet langer op de vierde plaats wordt gemikt.

De emotionele uitbarsting bleek oprecht, de Carolo's beschikken met Neeskens Kebano over een matchbepaler die het eigen publiek in vervoering brengt.

Dat Club Brugge en Anderlecht maar oppassen bij hun bezoek aan Mambourg, waar de Franse Congolees aan de zijde van Clément Tainmont en Damien Marcq boven zichzelf kan uitstijgen.

Felice Mazzu verdient een groot compliment voor het bijwijlen swingende voetbal van Charleroi.

Om mee te kunnen doen voor het kampioenschap moet AA Gent volgens zijn trainer Hein Vanhaezebrouck beschikken over spelers met guts en dan moeten de jongens met leiderschap opstaan. Dat bleek gisteren in een kolkend Mambourg het heikel punt bij de Buffalo's, waar de ervaren aanvoerder Sven Kums net als de jongeren Benito Raman, Brecht Dejaegere, Hannes Van Der Bruggen én invaller Moses Simon te veel slordigheden liet optekenen en vooral een mindere dag kenden. Het zorgde voor een eerste nederlaag in twaalf duels voor AA Gent, waar door voorzitter Ivan De Witte - verstandig ingefluisterd door zijn coach - alleen maar wordt gecommuniceerd over het behalen van een derde plaats.Mooi was het om zien hoe Charleroi zijn historisch moment - een eerste zege in PO1 - vierde. Voorzitter Fabien Debecq stond het gehele duel in de spionkop, algemeen directeur Mehdi Bayat verklaarde in volle euforie dat er zelfs op de derde plek en niet langer op de vierde plaats wordt gemikt. De emotionele uitbarsting bleek oprecht, de Carolo's beschikken met Neeskens Kebano over een matchbepaler die het eigen publiek in vervoering brengt. Dat Club Brugge en Anderlecht maar oppassen bij hun bezoek aan Mambourg, waar de Franse Congolees aan de zijde van Clément Tainmont en Damien Marcq boven zichzelf kan uitstijgen. Felice Mazzu verdient een groot compliment voor het bijwijlen swingende voetbal van Charleroi.