Dat maakte paars-wit zelf bekend via Twitter. Over de reden wordt niet uitgeweid. 'De club onthoudt zich van verdere commentaar', luidt het.

Volgens de sportredactie van Het Laatste Nieuws wordt Deschacht een te negatieve houding verweten, die weegt op de spelersgroep. De speler erkent dat ook aan de VTM-nieuwsredactie: 'Het is mijn eigen schuld, ik ben te negatief geweest'.

Gespeculeerd werd ook dat Deschacht gestraft wordt omdat hij te veel met de pers praat. Vorig seizoen werd hij door ex-trainer René Weiler al buiten de selectie gezet. Zelf heeft Olli altijd met klem ontkend dat hij lekt naar de kranten.

Clubmonument

Deschacht, die over twee dagen 37 wordt, is een clubmonument van RSC Anderlecht, hij speelt al sinds 2001 voor het eerste team van de Belgische recordkampioen. De verdediger is ook recordhouder wat het meeste aantal wedstrijden (596) voor Anderlecht betreft, een record dat hij eind 2016 overnam van Paul Van Himst. Hij veroverde met Anderlecht acht landstitels, zeven Supercups en één Beker. Dit seizoen kwam hij tot dusver 21 keer in actie in officiële wedstrijden.

In 2016 kwam Deschacht in opspraak voor gokken op zijn eigen wedstrijden, wat hem op een boete van 24.000 euro van de Kansspelcommissie kwam te staan. De speler heeft zijn onschuld altijd staande gehouden en beweert dat zijn jongere broer Xavier zijn account van hem overnam toen hijzelf in 2008 het ouderlijk huis verliet.

Dat maakte paars-wit zelf bekend via Twitter. Over de reden wordt niet uitgeweid. 'De club onthoudt zich van verdere commentaar', luidt het.Volgens de sportredactie van Het Laatste Nieuws wordt Deschacht een te negatieve houding verweten, die weegt op de spelersgroep. De speler erkent dat ook aan de VTM-nieuwsredactie: 'Het is mijn eigen schuld, ik ben te negatief geweest'.Gespeculeerd werd ook dat Deschacht gestraft wordt omdat hij te veel met de pers praat. Vorig seizoen werd hij door ex-trainer René Weiler al buiten de selectie gezet. Zelf heeft Olli altijd met klem ontkend dat hij lekt naar de kranten.Deschacht, die over twee dagen 37 wordt, is een clubmonument van RSC Anderlecht, hij speelt al sinds 2001 voor het eerste team van de Belgische recordkampioen. De verdediger is ook recordhouder wat het meeste aantal wedstrijden (596) voor Anderlecht betreft, een record dat hij eind 2016 overnam van Paul Van Himst. Hij veroverde met Anderlecht acht landstitels, zeven Supercups en één Beker. Dit seizoen kwam hij tot dusver 21 keer in actie in officiële wedstrijden. In 2016 kwam Deschacht in opspraak voor gokken op zijn eigen wedstrijden, wat hem op een boete van 24.000 euro van de Kansspelcommissie kwam te staan. De speler heeft zijn onschuld altijd staande gehouden en beweert dat zijn jongere broer Xavier zijn account van hem overnam toen hijzelf in 2008 het ouderlijk huis verliet.