Een van de getuigenissen in het rootsverhaal van Hamdi Harbaoui deze week in Sport/Voetbalmagazine komt van Amine Neffati. Hij speelde met hem samen bij de jeugd van de Tunesische topclub Espérance Sportieve de Tunis en is nog altijd met hem bevriend. "Hamdi was twaalf jaar toen hij van Club Africain de Tunis naar Espérance overkwam", vertelt Neffati, die momenteel voor de Tunesische eersteklasser Hammam-Lif voetbalt. "Hij was een jaar jonger dan ik, maar werd meteen doorgeschoven. Zo zaten we altijd in dezelfde ploeg. Ook toen al had hij het instinct van een doelpuntenmaker. Hamdi scoort al van klein af. In elke leeftijdscategorie eindigde hij het seizoen als topscorer. Toen hij achttien was en zijn debuut maakte bij de eerste ploeg werd hij meteen topschutter van de Tunesische competitie. Hij scoorde vooral op centers, met het hoofd en met de voet in de volley. Ik weet nog dat hij na elke wedstrijd waarin hij niet gescoord had van schoenen wisselde." (lacht)

Harbaoui heeft een groot hart, zegt zijn boezemvriend. "Hij houdt van uitdagingen, hij is een vechter en hij is koppig. En als hij geprovoceerd wordt, dan raakt hij snel opgewonden. Ik vergeet nooit dat hij in zijn debuut bij de profs gelijk maakte tegen Sfaxien en snel de bal uit de netten wilde halen, maar dat de keeper hem aan zijn shirt vasthield. Hamdi draaide zich om en gaf hem klap, buiten het gezichtsveld van de ref, en maakte wat later ook nog de winning goal." (lacht)

Een van de getuigenissen in het rootsverhaal van Hamdi Harbaoui deze week in Sport/Voetbalmagazine komt van Amine Neffati. Hij speelde met hem samen bij de jeugd van de Tunesische topclub Espérance Sportieve de Tunis en is nog altijd met hem bevriend. "Hamdi was twaalf jaar toen hij van Club Africain de Tunis naar Espérance overkwam", vertelt Neffati, die momenteel voor de Tunesische eersteklasser Hammam-Lif voetbalt. "Hij was een jaar jonger dan ik, maar werd meteen doorgeschoven. Zo zaten we altijd in dezelfde ploeg. Ook toen al had hij het instinct van een doelpuntenmaker. Hamdi scoort al van klein af. In elke leeftijdscategorie eindigde hij het seizoen als topscorer. Toen hij achttien was en zijn debuut maakte bij de eerste ploeg werd hij meteen topschutter van de Tunesische competitie. Hij scoorde vooral op centers, met het hoofd en met de voet in de volley. Ik weet nog dat hij na elke wedstrijd waarin hij niet gescoord had van schoenen wisselde." (lacht)Harbaoui heeft een groot hart, zegt zijn boezemvriend. "Hij houdt van uitdagingen, hij is een vechter en hij is koppig. En als hij geprovoceerd wordt, dan raakt hij snel opgewonden. Ik vergeet nooit dat hij in zijn debuut bij de profs gelijk maakte tegen Sfaxien en snel de bal uit de netten wilde halen, maar dat de keeper hem aan zijn shirt vasthield. Hamdi draaide zich om en gaf hem klap, buiten het gezichtsveld van de ref, en maakte wat later ook nog de winning goal." (lacht)