Thomas Buffel verlengt contract bij KRC Genk

© Belga
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Online coördinator Trends

Buffel is dit seizoen een van de smaakmakers bij KRC Genk.

Thomas Buffel heeft zijn contract bij KRC Genk met twee seizoenen verlengd. De 31-jarige aanvallende middenvelder ligt nu tot juni 2015 vast in de Cristal Arena.

Buffels contract liep aan het einde van dit seizoen af, maar beide partijen hadden al meermaals uitgedrukt samen verder te willen.

Smaakmaker

Buffel is dit seizoen een van de smaakmakers bij KRC Genk, als foerier voor de spitsen Jelle Vossen en Benji De Ceulaer. Hij trof zelf twee keer raak in de Pro League en strooide daarnaast kwistig met assists.

Mede dankzij zijn impulsen sloop Genk met 35 punten naar de derde plaats in de Pro League, op acht punten van leider Anderlecht. In de Europa League werd Genk zelfs groepswinnaar in groep G en wacht na de winterstop de zestiende finale. In de Beker van België moeten ze in de kwartfinales voorbij Zulte Waregem zien te geraken.

Rode DuivelsVoor zijn komst naar Genk in 2009 verdedigde Buffel al de kleuren van Feyenoord, Excelsior Rotterdam, Glasgow Rangers en Cercle Brugge.

Hij werd in totaal 36 keer opgeroepen voor de Rode Duivels en verzamelde 34 caps. Daarin was hij goed voor zes doelpunten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content