Thomas Caers (40) is per 1 februari 2013 in dienst getreden van SV Zulte Waregem. Hij gaat er een jeugdacademie opstarten. Caers stapte onlangs op als technisch directeur bij de door Lierse-eigenaar Maged Samy gefinancierde JMG Académie van Jean-Marc Guillou in Tongerlo. Bij Zulte Waregem gaat hij een voetbalschool opstarten die geïntegreerd wordt in de bestaande jeugdwerking.

"Wij gaan een voetbalschool oprichten", zegt CEO Patrick Decuyper daarover in Sport/Voetbalmagazine, "waarin jonge gasten vier uur per dag trainen en daarnaast een volledig lessenpakket volgen in het atheneum waarmee we al samenwerken met onze klassieke jeugdwerking."

"Thomas zal de trainingen geven en de filosofie overbrengen. Voor een stuk zal die gebaseerd zijn op de principes van Guillou, waar Thomas de goede dingen uit heeft gepikt. Zo zullen we bijvoorbeeld geen competitie spelen in het weekend."

"Thomas zal een tiental jongens van twaalf jaar rekruteren. Die kunnen van om het even waar in België komen. Daarmee gaan we in een eerste fase van start deze zomer. Hij krijgt een contract van tien jaar, want het duurt vijf à zes jaar voor de eerste jongens bij de beloften zullen komen. Ze zullen dan tienduizend trainingsuren in de benen hebben."

Uitbouw jeugdcomplex

Volgende maand wordt begonnen met de modernisering van het Waregemse jeugdcomplex. Tegen eind 2013 moet dat operationeel zijn.

"We gaan verscheidene nieuwe faciliteiten aanbieden. Inclusief een internaat. Zowel de academie als onze klassieke opleiding zal hiervan gebruik maken. De besten uit beide opleidingen zullen uiteindelijk doorstromen. De jongens van Tomas zullen niet automatisch voorrang krijgen."

"Het is mijn droom om ooit een A-kern te hebben van 24 spelers die de hele jeugdwerking van Zulte Waregem hebben doorlopen. Ik zeg niet dat het ooit realiteit wordt, maar we gaan er hard aan werken."

Caers is ex-speler van Westerlo, AA Gent, MVV en STVV. Daarna was hij achtereenvolgens hoofdtrainer en hoofd jeugdopleidingen bij STVV. In 2008 maakte hij de overstap naar de JMG Académie. Daar leerde hij Jesse De Preter kennen, die onlangs opstapte bij Lierse.

"Jesse wordt niet onze CEO", helpt Decuyper een gerucht uit de wereld. "Maar het klopt dat ik hem heb gecontacteerd en dat hij juridisch werk voor ons opknapt. Maar zijn bureau komt niet bij Zulte Waregem te staan."

Thomas Caers (40) is per 1 februari 2013 in dienst getreden van SV Zulte Waregem. Hij gaat er een jeugdacademie opstarten. Caers stapte onlangs op als technisch directeur bij de door Lierse-eigenaar Maged Samy gefinancierde JMG Académie van Jean-Marc Guillou in Tongerlo. Bij Zulte Waregem gaat hij een voetbalschool opstarten die geïntegreerd wordt in de bestaande jeugdwerking."Wij gaan een voetbalschool oprichten", zegt CEO Patrick Decuyper daarover in Sport/Voetbalmagazine, "waarin jonge gasten vier uur per dag trainen en daarnaast een volledig lessenpakket volgen in het atheneum waarmee we al samenwerken met onze klassieke jeugdwerking.""Thomas zal de trainingen geven en de filosofie overbrengen. Voor een stuk zal die gebaseerd zijn op de principes van Guillou, waar Thomas de goede dingen uit heeft gepikt. Zo zullen we bijvoorbeeld geen competitie spelen in het weekend." "Thomas zal een tiental jongens van twaalf jaar rekruteren. Die kunnen van om het even waar in België komen. Daarmee gaan we in een eerste fase van start deze zomer. Hij krijgt een contract van tien jaar, want het duurt vijf à zes jaar voor de eerste jongens bij de beloften zullen komen. Ze zullen dan tienduizend trainingsuren in de benen hebben."Uitbouw jeugdcomplexVolgende maand wordt begonnen met de modernisering van het Waregemse jeugdcomplex. Tegen eind 2013 moet dat operationeel zijn. "We gaan verscheidene nieuwe faciliteiten aanbieden. Inclusief een internaat. Zowel de academie als onze klassieke opleiding zal hiervan gebruik maken. De besten uit beide opleidingen zullen uiteindelijk doorstromen. De jongens van Tomas zullen niet automatisch voorrang krijgen.""Het is mijn droom om ooit een A-kern te hebben van 24 spelers die de hele jeugdwerking van Zulte Waregem hebben doorlopen. Ik zeg niet dat het ooit realiteit wordt, maar we gaan er hard aan werken."Caers is ex-speler van Westerlo, AA Gent, MVV en STVV. Daarna was hij achtereenvolgens hoofdtrainer en hoofd jeugdopleidingen bij STVV. In 2008 maakte hij de overstap naar de JMG Académie. Daar leerde hij Jesse De Preter kennen, die onlangs opstapte bij Lierse. "Jesse wordt niet onze CEO", helpt Decuyper een gerucht uit de wereld. "Maar het klopt dat ik hem heb gecontacteerd en dat hij juridisch werk voor ons opknapt. Maar zijn bureau komt niet bij Zulte Waregem te staan."