Afgelopen zondag volgde hij nog als analist voor een Franstalige krant de topper tussen Standard en Anderlecht, vanmorgen mocht Thomas Chatelle (32) bij de Henegouwers nog eens beleven wat de flankaanvaller uiteindelijk het liefst doet, namelijk trainen én voetballen. De dribbelvaardige Brusselaar, ooit aanvoerder bij RC Genk, zat sinds afgelopen zomer zonder club nadat zijn overeenkomst bij Anderlecht afliep. Chatelle krijgt van Bergentrainer Scifo een kans om aan te tonen dat zijn honger naar de bal nog intact is en hij zijn explosiviteit en goede traptechniek niet verloor.

Aangezien de drievoudige Rode Duivel nog trainings- en wedstrijdritme ontbeert, wordt er uitgegaan van een inpassingsperiode van twee weken. Mogelijks krijgt Chatelle speelkansen bij het oefenduel morgen/woensdag tegen de Franse derdeklasser FC Metz, dat wordt getraind door Albert Cartier. "Ik voel me heel goed en behield mijn competitiegewicht", verklaarde hij in La Gazette des Sports. (FV)

Afgelopen zondag volgde hij nog als analist voor een Franstalige krant de topper tussen Standard en Anderlecht, vanmorgen mocht Thomas Chatelle (32) bij de Henegouwers nog eens beleven wat de flankaanvaller uiteindelijk het liefst doet, namelijk trainen én voetballen. De dribbelvaardige Brusselaar, ooit aanvoerder bij RC Genk, zat sinds afgelopen zomer zonder club nadat zijn overeenkomst bij Anderlecht afliep. Chatelle krijgt van Bergentrainer Scifo een kans om aan te tonen dat zijn honger naar de bal nog intact is en hij zijn explosiviteit en goede traptechniek niet verloor.Aangezien de drievoudige Rode Duivel nog trainings- en wedstrijdritme ontbeert, wordt er uitgegaan van een inpassingsperiode van twee weken. Mogelijks krijgt Chatelle speelkansen bij het oefenduel morgen/woensdag tegen de Franse derdeklasser FC Metz, dat wordt getraind door Albert Cartier. "Ik voel me heel goed en behield mijn competitiegewicht", verklaarde hij in La Gazette des Sports. (FV)