Thomas Meunier: ‘Voor Anderlecht was ik niet de moeite’

© ImageGlobe

Meunier (20) kwam van derde klasse bij Club Brugge terecht en ontpopte zich daar meteen tot revelatie. Toch had hij nu even goed bij Standard of Anderlecht kunnen spelen.

De amper twintigjarige Thomas Meunier kwam van derde klasse bij Club Brugge terecht en ontpopte zich daar meteen tot revelatie. Toch had hij nu even goed bij Standard of Anderlecht kunnen spelen.
Eind vorig seizoen meldde Standard, de club waar Meunier bij de U14, U15 en U16 speelde, zich bij derdeklasser Virton. “Mensen uit de buurt van Virton lieten mij weten dat Standard geïnteresseerd was,” vertelt Meunier in Sport/Voetbalmagazine, “en op een dag kreeg ik op mijn werk een van hen aan de lijn met de boodschap dat ik directeur Pierre François moest bellen. Maar het werd een kort gesprek, want ik kende mijn antwoord op voorhand en ook bij hem voelde ik niet de grote goesting.”

“Ik wou liever eens helemaal van lucht veranderen en naar Vlaanderen verhuizen, onafhankelijk zijn en verantwoordelijkheid dragen voor mezelf en mijn leven. En ik heb ook altijd gevonden dat Standard zijn jeugd niet echt gebruikte.”

Ook Anderlecht toonde belangstelling, maar haakte uiteindelijk af na negatief advies van sommige scouts.

“Anderlecht deed mij een voorstel, maar zowel op sportief als op financieel vlak gaf Club Brugge mij een veel beter gevoel. Franco (Iovino, Meuniers zaakwaarnemer, nvdr) vertelde mij dat ik voor hen niet de moeite loonde. Maar daar word ik warm noch koud van. Ze mogen zeggen wat ze willen. Ik vind dat ik voor een aanvaller vrij compleet ben.” (CV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content