Topfavoriet Thorgan Hazard heeft na een bewogen dagje de 60e Gouden Schoen gewonnen. De 20-jarige smaakmaker van Zulte Waregem, die Maxime Lestienne en Silvio Proto voorbleef, verklaarde heel gelukkig te zijn met de bekroning.

Hazard werd op de persconferentie vergezeld door Cedric Tack, de persverantwoordelijke van Zulte Waregem. Die wist te melden dat er "op uitdrukkelijke vraag van Thorgan" alleen maar vragen gesteld mochten worden over de Gouden Schoen, en niet over de transferperikelen rond de speler.

"Stress had ik niet, maar een makkelijke avond was het niet", opende Hazard. "Ik werd door velen beschouwd als de topfavoriet en daardoor had ik uiteraard zin om deze trofee in de wacht te slepen. Ik ben bijzonder tevreden met deze erkenning. Dit is een prijs voor de hele ploeg, die er een schitterend 2013 op heeft zitten", zei Hazard, die het hof gemaakt wordt door Anderlecht en woensdagochtend de training van Essevee miste.

Rode Duivels

"Het was een bewogen dag. Ik was wat ziek en ook mijn dochtertje was ziek. De voorbije dagen begon de druk van de Gouden Schoen en van de transferperikelen toch te wegen op mij. Er werd te veel over mij gepraat."

Of deze bekroning veel zal veranderen, weet Hazard niet. "Ik moet hard blijven werken. Deze Gouden Schoen brengt me niet rechtstreeks naar Brazilië, ik zal de komende maanden goed moeten presteren om in de selectie van de Rode Duivels te geraken." (Belga/TV)

Topfavoriet Thorgan Hazard heeft na een bewogen dagje de 60e Gouden Schoen gewonnen. De 20-jarige smaakmaker van Zulte Waregem, die Maxime Lestienne en Silvio Proto voorbleef, verklaarde heel gelukkig te zijn met de bekroning. Hazard werd op de persconferentie vergezeld door Cedric Tack, de persverantwoordelijke van Zulte Waregem. Die wist te melden dat er "op uitdrukkelijke vraag van Thorgan" alleen maar vragen gesteld mochten worden over de Gouden Schoen, en niet over de transferperikelen rond de speler. "Stress had ik niet, maar een makkelijke avond was het niet", opende Hazard. "Ik werd door velen beschouwd als de topfavoriet en daardoor had ik uiteraard zin om deze trofee in de wacht te slepen. Ik ben bijzonder tevreden met deze erkenning. Dit is een prijs voor de hele ploeg, die er een schitterend 2013 op heeft zitten", zei Hazard, die het hof gemaakt wordt door Anderlecht en woensdagochtend de training van Essevee miste.Rode Duivels "Het was een bewogen dag. Ik was wat ziek en ook mijn dochtertje was ziek. De voorbije dagen begon de druk van de Gouden Schoen en van de transferperikelen toch te wegen op mij. Er werd te veel over mij gepraat." Of deze bekroning veel zal veranderen, weet Hazard niet. "Ik moet hard blijven werken. Deze Gouden Schoen brengt me niet rechtstreeks naar Brazilië, ik zal de komende maanden goed moeten presteren om in de selectie van de Rode Duivels te geraken." (Belga/TV)