John Bico, de raadsman van Thorgan Hazard, heeft in een e-mail aan Zulte Waregem gevraagd om het contract van de speler te beëindigen. Hazard daagde vandaag niet op voor de training bij Essevee.

'Wij werden gevraagd om schriftelijk te antwoorden binnen anderhalf uur. Uiteraard gingen wij hier niet op in,' zo meldt Zulte Waregem in een persmededeling.

'Onrealistisch voorstel'

'Zulte Waregem heeft deze morgen een delegatie van de entourage van Thorgan Hazard en RSC Anderlecht ontvangen,' luidt het. 'De club heeft uit respect voor Thorgan opnieuw geluisterd naar de standpunten en toegelicht dat ze Thorgan bij de club wil houden.'

'Anderzijds is het niet de gewoonte van Zulte Waregem om spelers in hun carrière te blokkeren. Voorwaarde is dan wel dat er voldoende sportieve en/of financiële compensatie tegenover staat. Het voorstel van RSC Anderlecht bevatte echter naast een aantal onzekere sportieve factoren ook een onrealistische deadline, namelijk onmiddellijk. SV Zulte Waregem wil zich niet onder druk laten zetten en kan dan ook niet ingaan op dit voorstel.'

'Er was daarna nog contact tussen Willy Naessens en Roger Vanden Stock, waarbij SV Zulte Waregem aangaf de tijd te willen nemen om voorstellen uit te diepen.

Gouden Schoen

Thorgan Hazard was vandaag niet op training. 'Wij betreuren ten zeerste dat Thorgan zich op die manier laat beïnvloeden door zijn entourage', aldus nog Zulte Waregem.

De speler is topfavoriet voor de Gouden Schoen, die vanavond in Lint wordt uitgereikt. 'Ondanks alles rekenen we op een schitterend gala van de Gouden Schoen vanavond, want Thorgan Hazard verdient na een uitstekend seizoen deze persoonlijke bekroning.'

'Essevee blijft sereniteit prediken in dit dossier en zal daarom geen verdere verklaringen afleggen hieromtrent.' (KVDA)

John Bico, de raadsman van Thorgan Hazard, heeft in een e-mail aan Zulte Waregem gevraagd om het contract van de speler te beëindigen. Hazard daagde vandaag niet op voor de training bij Essevee. 'Wij werden gevraagd om schriftelijk te antwoorden binnen anderhalf uur. Uiteraard gingen wij hier niet op in,' zo meldt Zulte Waregem in een persmededeling. 'Onrealistisch voorstel' 'Zulte Waregem heeft deze morgen een delegatie van de entourage van Thorgan Hazard en RSC Anderlecht ontvangen,' luidt het. 'De club heeft uit respect voor Thorgan opnieuw geluisterd naar de standpunten en toegelicht dat ze Thorgan bij de club wil houden.' 'Anderzijds is het niet de gewoonte van Zulte Waregem om spelers in hun carrière te blokkeren. Voorwaarde is dan wel dat er voldoende sportieve en/of financiële compensatie tegenover staat. Het voorstel van RSC Anderlecht bevatte echter naast een aantal onzekere sportieve factoren ook een onrealistische deadline, namelijk onmiddellijk. SV Zulte Waregem wil zich niet onder druk laten zetten en kan dan ook niet ingaan op dit voorstel.' 'Er was daarna nog contact tussen Willy Naessens en Roger Vanden Stock, waarbij SV Zulte Waregem aangaf de tijd te willen nemen om voorstellen uit te diepen. Gouden Schoen Thorgan Hazard was vandaag niet op training. 'Wij betreuren ten zeerste dat Thorgan zich op die manier laat beïnvloeden door zijn entourage', aldus nog Zulte Waregem. De speler is topfavoriet voor de Gouden Schoen, die vanavond in Lint wordt uitgereikt. 'Ondanks alles rekenen we op een schitterend gala van de Gouden Schoen vanavond, want Thorgan Hazard verdient na een uitstekend seizoen deze persoonlijke bekroning.' 'Essevee blijft sereniteit prediken in dit dossier en zal daarom geen verdere verklaringen afleggen hieromtrent.' (KVDA)