Youri Tielemans over...

... zijn mindere vorm vorig seizoen:

"Ik wist dat ik de kwaliteiten had om titularis te zijn, maar er zat iets niet goed in mijn hoofd. Op training deed ik altijd mijn best, maar in de wedstrijden legde ik me wat te veel nodeloze druk op. Ik wilde het te goed doen en daardoor begon ik net slecht te spelen. Maar elke jongere kent weleens een terugval, dat is normaal."

... andere grote Anderlechttalenten als Adnan Januzaj en Charly Musonda Jr.:

"Het is inderdaad verleidelijk dat je als kind door die grote clubs wordt gevolgd. De voornaamste reden waarom ik gebleven ben, is de school. Ik wou mijn studies hier in België afmaken. Mijn ouders moedigden dat aan. De tweede reden is dat ik zin had om bij Anderlecht te blijven."

... zijn liefde voor paars-wit:

"Ik heb altijd een paarswit hart gehad. Voor ik hier speler was, was ik supporter. Het is zeldzaam dat een jongen op zijn vierde bij een club begint te voetballen en er later de eerste ploeg haalt."

... de gouden combinatie met Cheikhou Kouyaté tijdens de play-offs in het seizoen 2013/2014:

"Heel de ploeg was toen top. Besnik Hasi had toen net overgenomen, hij praatte veel met iedereen en stuurde de tactiek wat bij. Die 4-4-2 met Cheikhou werkte goed omdat hij een enorm volume bestrijkt op het veld. Hij liep alle gaten dicht, recupereerde ballen en gaf ze aan mij. Voor elke match zei hij dat hij het vuile werk zou opknappen en dat ik gewoon mijn spel moest spelen. Beter kon niet. Maar zo'n situatie zal ik niet altijd meemaken, ik zal me er ook wel eens alleen doorheen moeten slaan."

... de Rode Duivels:

"De intensiteit is heviger, niet onlogisch als je ziet wie er bij de nationale ploeg allemaal meespeelt. Maar na een paar trainingen pikte ik dat op. Ik ben niet onder de indruk van wat dan ook, maar ik ben wel fier dat ik er nu bij hoor.

"Als ik op tv een match zie waarin Eden Hazard meespeelt, kijk ik als fan, omdat hij zo mooi voetbalt. Wat me frappeert, is de manier waarop hij de bal afschermt. Dat is ongelofelijk, ook omdat hij klein is en korte bewegingen maakt. Altijd heb je de indruk dat men hem de bal zal afnemen, maar dat gebeurt praktisch nooit. Als ploegmaat probeer ik hem op de best mogelijke manier aan te spelen omdat hij iets moois met die pass kan doen."

Lees het hele interview met Youri Tielemans in Sport/Voetbalmagazine van 29 juli.

Youri Tielemans over...... zijn mindere vorm vorig seizoen:"Ik wist dat ik de kwaliteiten had om titularis te zijn, maar er zat iets niet goed in mijn hoofd. Op training deed ik altijd mijn best, maar in de wedstrijden legde ik me wat te veel nodeloze druk op. Ik wilde het te goed doen en daardoor begon ik net slecht te spelen. Maar elke jongere kent weleens een terugval, dat is normaal."... andere grote Anderlechttalenten als Adnan Januzaj en Charly Musonda Jr.:"Het is inderdaad verleidelijk dat je als kind door die grote clubs wordt gevolgd. De voornaamste reden waarom ik gebleven ben, is de school. Ik wou mijn studies hier in België afmaken. Mijn ouders moedigden dat aan. De tweede reden is dat ik zin had om bij Anderlecht te blijven."... zijn liefde voor paars-wit:"Ik heb altijd een paarswit hart gehad. Voor ik hier speler was, was ik supporter. Het is zeldzaam dat een jongen op zijn vierde bij een club begint te voetballen en er later de eerste ploeg haalt."... de gouden combinatie met Cheikhou Kouyaté tijdens de play-offs in het seizoen 2013/2014:"Heel de ploeg was toen top. Besnik Hasi had toen net overgenomen, hij praatte veel met iedereen en stuurde de tactiek wat bij. Die 4-4-2 met Cheikhou werkte goed omdat hij een enorm volume bestrijkt op het veld. Hij liep alle gaten dicht, recupereerde ballen en gaf ze aan mij. Voor elke match zei hij dat hij het vuile werk zou opknappen en dat ik gewoon mijn spel moest spelen. Beter kon niet. Maar zo'n situatie zal ik niet altijd meemaken, ik zal me er ook wel eens alleen doorheen moeten slaan."... de Rode Duivels:"De intensiteit is heviger, niet onlogisch als je ziet wie er bij de nationale ploeg allemaal meespeelt. Maar na een paar trainingen pikte ik dat op. Ik ben niet onder de indruk van wat dan ook, maar ik ben wel fier dat ik er nu bij hoor. "Als ik op tv een match zie waarin Eden Hazard meespeelt, kijk ik als fan, omdat hij zo mooi voetbalt. Wat me frappeert, is de manier waarop hij de bal afschermt. Dat is ongelofelijk, ook omdat hij klein is en korte bewegingen maakt. Altijd heb je de indruk dat men hem de bal zal afnemen, maar dat gebeurt praktisch nooit. Als ploegmaat probeer ik hem op de best mogelijke manier aan te spelen omdat hij iets moois met die pass kan doen."Lees het hele interview met Youri Tielemans in Sport/Voetbalmagazine van 29 juli.