Tussen 2003 en 2015 was Fi Vanhoof de sportief directeur van KV Mechelen. Toen Vanhoof het vorig jaar, op zijn 74e, voor bekeken hield, nam Olivier Renard zijn functie over. Een halfjaar later is hij alweer weg. Dat was vooraf niet de bedoeling. Het bewijs daarvan: de inloopperiode die KV voorzag om Renard onder de vleugels van Fi zijn eerste stappen in het vak te laten zetten. Liefst anderhalf jaar duurde die. Desondanks zijn insiders niet helemaal verrast door het vroege vertrek van Renard. Zelfs voorzitter Johan Timmermans zegt dat hij niet van zijn stoel viel: 'In mijn gesprekken met hem had Renard het regelmatig over Standard en over Daniel Van Buyten (sportief raadgever bij Standard, nvdr).'

Daarnaast moet Timmermans natuurlijk ook gezien hebben dat Renard er de laatste tijd niet altijd gelukkig bij liep. De jonge Henegouwer beschikt niet enkel over een hart voor Standard, maar ook over grote ideeën, toch naar de normen van een club als KV Mechelen die probeert om spelers voor weinig of geen geld te halen en dan een meerwaarde te geven. Een bijkomende financiële moeilijkheid tegenwoordig is de stadionverbouwing. Als de club transferinkomsten boekt, wendt geel-rood een aanzienlijk percentage van dat bedrag aan voor die verbouwingen. Dat is niet altijd makkelijk verteerbaar voor mensen die focussen op het sportieve.

Maar ten eerste stelt KV dat dit allemaal vooraf duidelijk besproken was met Renard. Daarnaast was de Luikenaar al sinds 2008 actief in de club. "Maar bij zijn afscheid zei hij mij nu toch dat hij het moeilijk vond om te werken binnen de vooropgestelde budgetten", aldus Timmermans, "en dat hij hoe dan ook wou stoppen bij KV."

Voor KV Mechelen wordt het nu belangrijk om een opvolger te vinden die zich wél ten volle in de clubcontext kan vinden. Daarnaast stelt Timmermans integriteit en affiniteit met de Belgische markt en met jeugdwerking voorop als vereisten.

Lees de volledige reportage over Olivier Renard en Standard in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 24 februari.

Tussen 2003 en 2015 was Fi Vanhoof de sportief directeur van KV Mechelen. Toen Vanhoof het vorig jaar, op zijn 74e, voor bekeken hield, nam Olivier Renard zijn functie over. Een halfjaar later is hij alweer weg. Dat was vooraf niet de bedoeling. Het bewijs daarvan: de inloopperiode die KV voorzag om Renard onder de vleugels van Fi zijn eerste stappen in het vak te laten zetten. Liefst anderhalf jaar duurde die. Desondanks zijn insiders niet helemaal verrast door het vroege vertrek van Renard. Zelfs voorzitter Johan Timmermans zegt dat hij niet van zijn stoel viel: 'In mijn gesprekken met hem had Renard het regelmatig over Standard en over Daniel Van Buyten (sportief raadgever bij Standard, nvdr).'Daarnaast moet Timmermans natuurlijk ook gezien hebben dat Renard er de laatste tijd niet altijd gelukkig bij liep. De jonge Henegouwer beschikt niet enkel over een hart voor Standard, maar ook over grote ideeën, toch naar de normen van een club als KV Mechelen die probeert om spelers voor weinig of geen geld te halen en dan een meerwaarde te geven. Een bijkomende financiële moeilijkheid tegenwoordig is de stadionverbouwing. Als de club transferinkomsten boekt, wendt geel-rood een aanzienlijk percentage van dat bedrag aan voor die verbouwingen. Dat is niet altijd makkelijk verteerbaar voor mensen die focussen op het sportieve.Maar ten eerste stelt KV dat dit allemaal vooraf duidelijk besproken was met Renard. Daarnaast was de Luikenaar al sinds 2008 actief in de club. "Maar bij zijn afscheid zei hij mij nu toch dat hij het moeilijk vond om te werken binnen de vooropgestelde budgetten", aldus Timmermans, "en dat hij hoe dan ook wou stoppen bij KV." Voor KV Mechelen wordt het nu belangrijk om een opvolger te vinden die zich wél ten volle in de clubcontext kan vinden. Daarnaast stelt Timmermans integriteit en affiniteit met de Belgische markt en met jeugdwerking voorop als vereisten.Lees de volledige reportage over Olivier Renard en Standard in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 24 februari.