Titelstrijd gaat verder in paasweekend

© BelgaImage

De titelstrijd ligt helemaal open. Tijdens het paasweekend staat al de vijfde speeldag in play-off 1 op het programma.

De titelstrijd in de Jupiler Pro League belooft komend paasweekend opnieuw erg spannend te worden. Op paasmaandag staat dé topaffiche van speeldag vijf in play-off 1 op het programma. Om 14u30 ontvangt eerste achtervolger Club Brugge in Jan Breydel competitieleider Standard.

Door het puntenverlies van Standard thuis tegen Lokeren (2-2) en de winst van Club tegen Genk (2-0), bedraagt de kloof tussen beide ploegen nog slechts 1 punt. De troepen van Michel Preud’homme krijgen voor eigen volk dus de kans om over de Rouches, ex-ploeg van MPH, naar de leiding te springen.

Anderhalf uur nadat in Brugge is afgeloten, begint in de Cristal Arena de partij tussen Genk en Anderlecht. De uittredende kampioen raakte op de voorbije speeldag thuis niet voorbij Zulte Waregem, maar heeft met slechts drie punten achterstand op Standard nog alles in eigen hand. Racing Genk is voorlopig dan weer het kneusje van play-off 1 en wacht nog steeds op een eerste zege.

De Limburgers delen dat lot met Sporting Lokeren, dat dankzij de bekerwinst wel al zeker is van Europees voetbal. De ploeg van Peter Maes zag een eerste zege in Luik in extremis uit handen glippen. De Waaslanders ontvangen zondagavond Zulte Waregem. De vicekampioen wipt bij winst (voorlopig) naar de leiding.

Play-off 2

In groep A van play-off 2 gaat leider Oostende zaterdagavond op bezoek bij Lierse. AA Gent trekt naar Waasland-Beveren. Charleroi en Kortrijk strijden verder om groepswinst in groep B. De Karolo’s ontvangen Cercle Brugge, Kortrijk speelt in Mechelen. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content