1. Thomas Matton (KV Kortrijk) : Absolute uitblinker in een sterk en slim KV Kortrijk. Schitterende assist en twee goals, waarvan één prachtexemplaar. Maakte duidelijk waarom Yves Vanderhaeghe betreurt dat zijn contract nog altijd niet verlengd is.

2. Leander Dendoncker (Anderlecht) : was zowel in de recuperatie als in de opbouw alomtegenwoordig tegen Lierse. Zijn fraaie traptechniek is een machtig wapen.

3. Teddy Chevalier (KV Kortrijk) : betrokken bij de eerste vier Kortrijkse doelpunten, waarvan hij er twee zelf maakte en trapte tussendoor ook nog eens op de lat. Scoort en laat scoren, maar werkt ook hard voor de ploeg.

4. Brecht Dejaegere (AA Gent) : speelde als offensieve steun van targetman Depoitre, maar bestreek veel terrein en zocht goed de ruimte op.

5. Laurent Ciman (Standard) : onbetwiste steunpilaar achterin bij Standard. Zette in Westerlo een onberispelijke prestatie neer in wat wellicht zijn laatste wedstrijd voor de Rouches was.

6. Hans Vanaken (Lokeren) : de draaischijf, vaak aanspeelbaar, goed openingen creërend en zelden balverlies. Dat alles ondanks een zwaar veld.

7. Youri Tielemans (Anderlecht) : voelde zich erg goed in zijn vel in zijn nieuwe meer vooruitgeschoven rol. Dat vraagt om bevestiging tegen een meer solide tegenstander.

8. Olivier Werner (Cercle Brugge) : zijn ploeg worstelde zich in het laatste kwartier voorbij Charleroi met twee goals, maar dat het na 70 minuten nog 0-0 stond had Cercle in grote mate aan Werner te danken.

9. Thomas Meunier (Club Brugge) : verdedigend een duur foutje, dat de openingstreffer inleidde, maar offensief amper af te stoppen.

10. Pierrick Cros (Moeskroen-Péruwelz) : door het geklungel van zijn verdedigers de man die paraat stond op meerdere pogingen van Raman, Depoitre en Saief. Verijdelde een zware afstraffing.

1. Thomas Matton (KV Kortrijk) : Absolute uitblinker in een sterk en slim KV Kortrijk. Schitterende assist en twee goals, waarvan één prachtexemplaar. Maakte duidelijk waarom Yves Vanderhaeghe betreurt dat zijn contract nog altijd niet verlengd is.2. Leander Dendoncker (Anderlecht) : was zowel in de recuperatie als in de opbouw alomtegenwoordig tegen Lierse. Zijn fraaie traptechniek is een machtig wapen.3. Teddy Chevalier (KV Kortrijk) : betrokken bij de eerste vier Kortrijkse doelpunten, waarvan hij er twee zelf maakte en trapte tussendoor ook nog eens op de lat. Scoort en laat scoren, maar werkt ook hard voor de ploeg.4. Brecht Dejaegere (AA Gent) : speelde als offensieve steun van targetman Depoitre, maar bestreek veel terrein en zocht goed de ruimte op.5. Laurent Ciman (Standard) : onbetwiste steunpilaar achterin bij Standard. Zette in Westerlo een onberispelijke prestatie neer in wat wellicht zijn laatste wedstrijd voor de Rouches was.6. Hans Vanaken (Lokeren) : de draaischijf, vaak aanspeelbaar, goed openingen creërend en zelden balverlies. Dat alles ondanks een zwaar veld.7. Youri Tielemans (Anderlecht) : voelde zich erg goed in zijn vel in zijn nieuwe meer vooruitgeschoven rol. Dat vraagt om bevestiging tegen een meer solide tegenstander.8. Olivier Werner (Cercle Brugge) : zijn ploeg worstelde zich in het laatste kwartier voorbij Charleroi met twee goals, maar dat het na 70 minuten nog 0-0 stond had Cercle in grote mate aan Werner te danken.9. Thomas Meunier (Club Brugge) : verdedigend een duur foutje, dat de openingstreffer inleidde, maar offensief amper af te stoppen.10. Pierrick Cros (Moeskroen-Péruwelz) : door het geklungel van zijn verdedigers de man die paraat stond op meerdere pogingen van Raman, Depoitre en Saief. Verijdelde een zware afstraffing.