1. Laurent Ciman (Standard) : verlaat Standard door de grote poort in de clasico: scoorde de openingsgoal en was ook defensief onberispelijk. Had wel nog een tweede geel kunnen krijgen.

2. José Izquierdo (Club Brugge) : had in de derby zijn kanon op scherp staan en toonde voor de eerste keer de nodige beheersing in de afwerking. De pijlsnelle Colombiaan had een makkelijke klant aan Hans Cornelis.

3. Adrien Trebel (Standard) : de man die het spel uitstekend verdeelt bij Standard. Groeide in de match, altijd secuur in de passing en goed voor een assist.

4. Renato Neto (AA Gent) : drie goals uit afstandschoten in twee wedstrijden. Neto profiteert duidelijk van de Gentse hoogconjunctuur: speelt sober, pakt uit met een goed positiespel en recupereert veel ballen.

5. Mbaye Diagne (Westerlo) : deed wat hij vorig seizoen bij Lierse - zeven goals in elf matchen - ook al deed: scoren. De Senegalees, geleend van Juventus, debuteerde voor Westerlo met twee goals in twee minuten.

6. Thomas Meunier (Club Brugge) : als rechtsachter één van de gevaarlijkste aanvallende spelers van Club Brugge.

7. Siebe Schrijvers (Racing Genk) : had met het overlijden van zijn grootvader een emotioneel moeilijke week achter de rug. Dat belette hem niet op het veld sterk te presteren met een doelpunt en de inleiding tot de tweede goal.

8. Brecht Dejaegere (AA Gent) : pocketvoetballer die makkelijk infiltreert en goed de ruimte opzoekt aan de rechterkant. Strooide met de juiste doorsteekpassen en vormde door zijn beweeglijkheid een constante kwelling voor de tegenstander.

9. Nicolas Penneteau (Sporting Charleroi) : Twee cruciale reddingen, toen Matton en Chevalier alleen voor hem opdaagden. Zorgde er zo voor dat Charleroi in Kortrijk zijn eerste punt van het jaar pakte.

10. Rachid Bourabia (Lierse) : eigenlijk aan een zwak seizoen bezig, maar tegen Waasland-Beveren toonde hij weer de creativiteit die hij de vorige seizoen etaleerde.

1. Laurent Ciman (Standard) : verlaat Standard door de grote poort in de clasico: scoorde de openingsgoal en was ook defensief onberispelijk. Had wel nog een tweede geel kunnen krijgen.2. José Izquierdo (Club Brugge) : had in de derby zijn kanon op scherp staan en toonde voor de eerste keer de nodige beheersing in de afwerking. De pijlsnelle Colombiaan had een makkelijke klant aan Hans Cornelis.3. Adrien Trebel (Standard) : de man die het spel uitstekend verdeelt bij Standard. Groeide in de match, altijd secuur in de passing en goed voor een assist.4. Renato Neto (AA Gent) : drie goals uit afstandschoten in twee wedstrijden. Neto profiteert duidelijk van de Gentse hoogconjunctuur: speelt sober, pakt uit met een goed positiespel en recupereert veel ballen.5. Mbaye Diagne (Westerlo) : deed wat hij vorig seizoen bij Lierse - zeven goals in elf matchen - ook al deed: scoren. De Senegalees, geleend van Juventus, debuteerde voor Westerlo met twee goals in twee minuten.6. Thomas Meunier (Club Brugge) : als rechtsachter één van de gevaarlijkste aanvallende spelers van Club Brugge.7. Siebe Schrijvers (Racing Genk) : had met het overlijden van zijn grootvader een emotioneel moeilijke week achter de rug. Dat belette hem niet op het veld sterk te presteren met een doelpunt en de inleiding tot de tweede goal.8. Brecht Dejaegere (AA Gent) : pocketvoetballer die makkelijk infiltreert en goed de ruimte opzoekt aan de rechterkant. Strooide met de juiste doorsteekpassen en vormde door zijn beweeglijkheid een constante kwelling voor de tegenstander.9. Nicolas Penneteau (Sporting Charleroi) : Twee cruciale reddingen, toen Matton en Chevalier alleen voor hem opdaagden. Zorgde er zo voor dat Charleroi in Kortrijk zijn eerste punt van het jaar pakte.10. Rachid Bourabia (Lierse) : eigenlijk aan een zwak seizoen bezig, maar tegen Waasland-Beveren toonde hij weer de creativiteit die hij de vorige seizoen etaleerde.