Top 10 van de 24e speeldag

© Belga Image

Welke spelers gaven de 24e speeldag in de Jupiler Pro League kleur. Onze top tien van de week.

1. Moses Simon (AA Gent) : zijn debuut in mineur (snelle rode kaart) is al vergeten. Met drie goals toonde de amper negentienjarige nieuwkomer zich een waardige en vooral aalvlugge concurrent voor Raman.

2. Dalibor Veselinovic (KV Mechelen) : deed de wedstrijd tegen Waasland-Beveren helemaal kantelen. Viel in, was amper op een foute baltoets te betrappen en scoorde opnieuw een doelpunt dat KVM punten oplevert.

3. Mitch Apau (Westerlo) : onderscheidde zich niet alleen met een pracht van een doelpunt dat drie gouden punten opleverde voor Westerlo, maar toonde als vleugelback nogmaals zijn meerwaarde voor de ploeg.

4. Denis Odoi (Lokeren) : offensief een beresterke partij, gekruid met enkele technische hoogstandjes en een assist. Defensief ook weinig in de problemen.

5. Geoffrey Mujangi Bia (Standard) : de man van de wedstrijd met twee penaltygoals en de assist op het openingsdoelpunt. Door het vertrek van Mpoku een van de speerpunten van de Rouches geworden.

6. Gertjan De Mets (KV Kortrijk) : staat er elke week voor de ploeg, als controlerende middenvelder, maar brak tegen Moeskroen ook nog de ban met een knap afstandschot. Opvallend sterk uit de winterstop gekomen.

7. Felipe Gedoz (Club Brugge) : maakte een mooie treffer en toonde een paar technische hoogstandjes.

8. Clinton Mata (Charleroi) : bracht met zijn snelheid meer schwung in de aanvallende acties van Charleroi, wat uiteindelijk in een zege voor de Carolo’s resulteerde.

9. Thomas Meunier (Club Brugge) : stilaan vaste gast in deze rubriek. Meunier zit in de vorm van zijn leven.

10. Formose Mendy (Zulte Waregem) : jonge Franse verdediger met Senegalese roots die Waregem anderhalf jaar geleden uit de jeugd van Lille plukte. Was in het Astridpark onverzettelijk in de duels.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content