1. Moses Simon (AA Gent) : door zijn intussen beruchte versnelling amper af te stoppen. Zijn rechtstreekse tegenstander, Anthony Vanden Borre, zag sterretjes zoals hij dat in het Astridpark nog maar zelden had meegemaakt.

2. José Izquierdo (Club Brugge) : flitsenvoetballer die makkelijk een wedstrijd in een beslissende plooi kan leggen en dat bewees met zijn explosieve acties langs de flank. Scoorde fantastisch met een beweging naar het centrum en een goed gericht schot.

3. Julien De Sart (Standard) : laat heel mooie dingen zien sinds hij terug in de ploeg staat. Tegen Genk gaf De Sart voor de verandering geen assist, maar scoorde hij het doelpunt van de speeldag.

4. John Jairo Ruiz (KV Oostende) : deelde Zulte Waregem al voor de rust de nekslag toe met twee dodelijke countergoals, fraai afgewerkt en maakte de hattrick compleet met een goal in blessuretijd.

5. Steeven Willems (Charleroi) : eind januari terug als linksback in de ploeg gedropt door Mazzu en heeft die kans onmiddellijk gegrepen. Krachtige speler die zowel offensief als defensief zijn steentje bijdraagt.

6. Nils Schouterden (Westerlo) : het vaderschap gaf de Westelse middenvelder duidelijk vleugels. Begon heel sterk, drong Meunier constant naar achter met zijn raids en infiltraties. Maakte een mooi doelpunt als eerredder.

7. Darwin Andrade (Standard) : bij Standard spreekt niemand nog over Jelle Van Damme. De snelle Colombiaanse linksachter werd in no time een vaste waarde in Luik.

8. Mathew Ryan (Club Brugge) : had weinig werk op te knappen, maar verhinderde een vroege achterstand op een poging van Schouterden. Hield de hele wedstrijd een goede focus, zonder in de problemen te komen.

9. Stephen Buyl (Cercle Brugge) : leek de held te worden van iedereen die groen en zwart genegen is, met twee beheerste doelpunten. Speelde een prima match, maar ging mee ten onder met de rest van de vereniging.

10. Thomas Foket (AA Gent) : werd in de topper tegen Club om tactische redenen nog uit de ploeg gelaten, maar paste nu blijkbaar wel in het strijdplan van Vanhaezebrouck. Bedankt voor het vertrouwen met een assist.

1. Moses Simon (AA Gent) : door zijn intussen beruchte versnelling amper af te stoppen. Zijn rechtstreekse tegenstander, Anthony Vanden Borre, zag sterretjes zoals hij dat in het Astridpark nog maar zelden had meegemaakt.2. José Izquierdo (Club Brugge) : flitsenvoetballer die makkelijk een wedstrijd in een beslissende plooi kan leggen en dat bewees met zijn explosieve acties langs de flank. Scoorde fantastisch met een beweging naar het centrum en een goed gericht schot.3. Julien De Sart (Standard) : laat heel mooie dingen zien sinds hij terug in de ploeg staat. Tegen Genk gaf De Sart voor de verandering geen assist, maar scoorde hij het doelpunt van de speeldag.4. John Jairo Ruiz (KV Oostende) : deelde Zulte Waregem al voor de rust de nekslag toe met twee dodelijke countergoals, fraai afgewerkt en maakte de hattrick compleet met een goal in blessuretijd.5. Steeven Willems (Charleroi) : eind januari terug als linksback in de ploeg gedropt door Mazzu en heeft die kans onmiddellijk gegrepen. Krachtige speler die zowel offensief als defensief zijn steentje bijdraagt.6. Nils Schouterden (Westerlo) : het vaderschap gaf de Westelse middenvelder duidelijk vleugels. Begon heel sterk, drong Meunier constant naar achter met zijn raids en infiltraties. Maakte een mooi doelpunt als eerredder.7. Darwin Andrade (Standard) : bij Standard spreekt niemand nog over Jelle Van Damme. De snelle Colombiaanse linksachter werd in no time een vaste waarde in Luik.8. Mathew Ryan (Club Brugge) : had weinig werk op te knappen, maar verhinderde een vroege achterstand op een poging van Schouterden. Hield de hele wedstrijd een goede focus, zonder in de problemen te komen.9. Stephen Buyl (Cercle Brugge) : leek de held te worden van iedereen die groen en zwart genegen is, met twee beheerste doelpunten. Speelde een prima match, maar ging mee ten onder met de rest van de vereniging.10. Thomas Foket (AA Gent) : werd in de topper tegen Club om tactische redenen nog uit de ploeg gelaten, maar paste nu blijkbaar wel in het strijdplan van Vanhaezebrouck. Bedankt voor het vertrouwen met een assist.