In de lente van 2012 forceerde Dirk Geeraerd de doorbraak naar eerste klasse voor fusieclub Waasland-Beveren. Hij overleefde 16 wedstrijden en werd dan opgevolgd door Glen De Boeck. Die mocht 32 wedstrijden coachen, vooraleer te worden opgevolgd door Bob Peeters. Bob gooide, na 21 matchen, zelf de handdoek en verkoos een avontuur bij Charlton. Volgende die het probeerde: Ronny Vangeneugden. Doorgestuurd na 21 wedstrijden. Opgevolgd door Guido Brepoels, die het 15 matchen uitzong. Toen kwam Stijn Vreven, die het uiteindelijk 48 matchen zou volhouden. In het nieuwe systeem speelt Waasland-Beveren in één jaar 36 wedstrijden. Op Vreven na haalde geen enkele coach die 36. Stof tot nadenken.

Hielpen die trainerswissels? Geeraerd en Brepoels vallen een beetje buiten de norm. Geeraerd promoveerde met materiaal dat niet echt geschikt was voor eerste klasse en haalde 11 op 48 (22,9 procent). Brepoels' enige missie was het behoud, en dat lukte, met een kern die evenmin overliep van talent. PO 2 was een ramp (één punt) en hij bleef steken op 7 op 45 (15,5 procent). Maar de rest haalde zeer gelijkaardige resultaten. Vangeneugden: 20 op 63 (31,74 procent). De Boeck: 32 op 96 (33,3 procent). Peeters: 26 op 63 (41,2 procent). Vreven plaatste zich in dit rijtje, met een 47 op 144 (32,6 procent). De Limburger heeft dus slechter noch beter gepresteerd dan zijn voorgangers, hij hoeft zich weinig te verwijten. Het voetbal dat hij bracht was evenmin beter noch slechter. Wel moest hij het met andere spelers doen: voornamelijk jongeren, zeker dit seizoen, na de verkoop van Langil, Moulin en Coulibaly.

Lees de hele reportage in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 2 november.

In de lente van 2012 forceerde Dirk Geeraerd de doorbraak naar eerste klasse voor fusieclub Waasland-Beveren. Hij overleefde 16 wedstrijden en werd dan opgevolgd door Glen De Boeck. Die mocht 32 wedstrijden coachen, vooraleer te worden opgevolgd door Bob Peeters. Bob gooide, na 21 matchen, zelf de handdoek en verkoos een avontuur bij Charlton. Volgende die het probeerde: Ronny Vangeneugden. Doorgestuurd na 21 wedstrijden. Opgevolgd door Guido Brepoels, die het 15 matchen uitzong. Toen kwam Stijn Vreven, die het uiteindelijk 48 matchen zou volhouden. In het nieuwe systeem speelt Waasland-Beveren in één jaar 36 wedstrijden. Op Vreven na haalde geen enkele coach die 36. Stof tot nadenken.Hielpen die trainerswissels? Geeraerd en Brepoels vallen een beetje buiten de norm. Geeraerd promoveerde met materiaal dat niet echt geschikt was voor eerste klasse en haalde 11 op 48 (22,9 procent). Brepoels' enige missie was het behoud, en dat lukte, met een kern die evenmin overliep van talent. PO 2 was een ramp (één punt) en hij bleef steken op 7 op 45 (15,5 procent). Maar de rest haalde zeer gelijkaardige resultaten. Vangeneugden: 20 op 63 (31,74 procent). De Boeck: 32 op 96 (33,3 procent). Peeters: 26 op 63 (41,2 procent). Vreven plaatste zich in dit rijtje, met een 47 op 144 (32,6 procent). De Limburger heeft dus slechter noch beter gepresteerd dan zijn voorgangers, hij hoeft zich weinig te verwijten. Het voetbal dat hij bracht was evenmin beter noch slechter. Wel moest hij het met andere spelers doen: voornamelijk jongeren, zeker dit seizoen, na de verkoop van Langil, Moulin en Coulibaly.Lees de hele reportage in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 2 november.