Ouahbi heeft alle stationnetjes in de opleiding doorlopen op Anderlecht. Van de U8 tot de U21. De gepassioneerde coach, aanhanger van Real Madrid, heeft zijn club de voorbije elf jaar een andere gedaante zien aannemen. Ten goede. "Toen ik hier begon, pakte iedere trainer het een beetje op zijn manier aan. Niemand zei me wat ik moest doen, er bestond geen vaste trainingsmethode. Ik praatte nooit met de trainer van de leeftijdscategorie boven mij. Vandaag vergaderen we om de haverklap, wisselen de trainers kennis uit, van hoog tot laag. Er is een lijn die we allemaal volgen en zijn er regels die we moeten respecteren. De trainingsinhoud is voor iedereen dezelfde, alleen verschilt de verpakking soms een beetje afhankelijk van de trainer."

De man aan de basis van die fundamentele koerswijziging heet Jean Kindermans, het hoofd opleidingen van Anderlecht. Samen met zijn inmiddels vertrokken rechterhand Dirk Ghyselinckx. Ouahbi: "Nieuwe methodes deden hun intrede. Met veel aandacht voor techniek. Dat is voor mijnheer Kindermans de basis bij elke speler. Zonder techniek kun je niet dominant zijn. Dat is precies wat we willen, zelfs tegen Barcelona. Toen ik nog de allerkleinsten trainde, zag ik bij de oudere categorieën nog vaak robuuste spelers met lange ballen spelen. Nu is het zo dat een coach die hier kampioen speelt met lange ballen en een vijfmansverdediging, meteen wordt ontslagen. Ondanks die titel."

"Tot de U16 spelen we nu in 3-4-3. Zelfs als de tegenstander uitpakt met drie fysiek sterke aanvallers. Het belangrijkste is dat we de bal willen hebben. Dat verplicht spelers om zich veelzijdig te ontwikkelen: ze moeten het spel kunnen lezen, anticiperen en zich juist verplaatsen. De omschakeling naar de meer gebruikte 4-3-3 nadien verloopt dan zonder veel problemen."

Ouahbi heeft alle stationnetjes in de opleiding doorlopen op Anderlecht. Van de U8 tot de U21. De gepassioneerde coach, aanhanger van Real Madrid, heeft zijn club de voorbije elf jaar een andere gedaante zien aannemen. Ten goede. "Toen ik hier begon, pakte iedere trainer het een beetje op zijn manier aan. Niemand zei me wat ik moest doen, er bestond geen vaste trainingsmethode. Ik praatte nooit met de trainer van de leeftijdscategorie boven mij. Vandaag vergaderen we om de haverklap, wisselen de trainers kennis uit, van hoog tot laag. Er is een lijn die we allemaal volgen en zijn er regels die we moeten respecteren. De trainingsinhoud is voor iedereen dezelfde, alleen verschilt de verpakking soms een beetje afhankelijk van de trainer."De man aan de basis van die fundamentele koerswijziging heet Jean Kindermans, het hoofd opleidingen van Anderlecht. Samen met zijn inmiddels vertrokken rechterhand Dirk Ghyselinckx. Ouahbi: "Nieuwe methodes deden hun intrede. Met veel aandacht voor techniek. Dat is voor mijnheer Kindermans de basis bij elke speler. Zonder techniek kun je niet dominant zijn. Dat is precies wat we willen, zelfs tegen Barcelona. Toen ik nog de allerkleinsten trainde, zag ik bij de oudere categorieën nog vaak robuuste spelers met lange ballen spelen. Nu is het zo dat een coach die hier kampioen speelt met lange ballen en een vijfmansverdediging, meteen wordt ontslagen. Ondanks die titel." "Tot de U16 spelen we nu in 3-4-3. Zelfs als de tegenstander uitpakt met drie fysiek sterke aanvallers. Het belangrijkste is dat we de bal willen hebben. Dat verplicht spelers om zich veelzijdig te ontwikkelen: ze moeten het spel kunnen lezen, anticiperen en zich juist verplaatsen. De omschakeling naar de meer gebruikte 4-3-3 nadien verloopt dan zonder veel problemen."