"We zullen alles overwegen." Voorzitter Frans Schotte sloot niets uit nadat Cercle Brugge op de laatste speeldag veroordeeld werd tot play-off 3. Vandaag maakte de vereniging bekend dat zij afscheid neemt van Arnar Vidarsson (37) en dat Dennis van Wijk de nieuwe hoofdcoach wordt. Dat is een grote omslag. Maar ook de realiteit is zondag omgeslagen.

Harmoniemodel

Na het ontslag van Lorenzo Staelens begin oktober restten er voor Arnar Vidarsson nog twintig speeldagen. De jongste T1 van de Jupiler Pro League moest de communicatie met de spelers verbeteren en voor een hernieuwde bezieling zorgen. Hij koos voor de positieve psychologie en het harmoniemodel: een sfeer van vertrouwen creëren, zorg dragen voor de onderlinge relaties en de individuele behoeften, bewustmaken van de eigen kwaliteiten door de nadruk te leggen op wat goed is en dat op training proberen verder uit te bouwen. Zo wou hij een groeiproces realiseren. Tenslotte moest twee derde van de reguliere competitive nog gespeeld worden. Hij redde het net niet. De reguliere competitie duurde een minuut of vier te lang: in de 88ste minuut van de laatste speeldag stond Cercle 2-0 voor tegen KV Mechelen en was het virtueel gered, maar verloor alsnog met 2-3.

Conflictmodel

Wat nu nog rest om de degradatie te vermijden: play-off 3 winnen van Lierse én vervolgens ook nog de eindronde met drie tweedeklassers winnen. Het is een kortetermijnoperatie. Een survival. Een survival of the fittest. Het komt erop aan zo goed mogelijk aan de omstandigheden aangepast te zijn.

Dennis van Wijk is een ervaren coach én een overlever, én hij kent als geen ander de tweede klasse én de eindronde. Wie bij Cercle vond dat Lorenzo Staelens al eigenzinnig en conflictueus van aard was en soms te bot was in zijn communicatie: fasten seat belts! Het conflictmodel is een door de heer Van Wijk al vaak beproefde strategie. Benieuwd of hij het flikt, en Cercle en zichzelf een toekomst in de Jupiler Pro League schenkt.

"We zullen alles overwegen." Voorzitter Frans Schotte sloot niets uit nadat Cercle Brugge op de laatste speeldag veroordeeld werd tot play-off 3. Vandaag maakte de vereniging bekend dat zij afscheid neemt van Arnar Vidarsson (37) en dat Dennis van Wijk de nieuwe hoofdcoach wordt. Dat is een grote omslag. Maar ook de realiteit is zondag omgeslagen.Na het ontslag van Lorenzo Staelens begin oktober restten er voor Arnar Vidarsson nog twintig speeldagen. De jongste T1 van de Jupiler Pro League moest de communicatie met de spelers verbeteren en voor een hernieuwde bezieling zorgen. Hij koos voor de positieve psychologie en het harmoniemodel: een sfeer van vertrouwen creëren, zorg dragen voor de onderlinge relaties en de individuele behoeften, bewustmaken van de eigen kwaliteiten door de nadruk te leggen op wat goed is en dat op training proberen verder uit te bouwen. Zo wou hij een groeiproces realiseren. Tenslotte moest twee derde van de reguliere competitive nog gespeeld worden. Hij redde het net niet. De reguliere competitie duurde een minuut of vier te lang: in de 88ste minuut van de laatste speeldag stond Cercle 2-0 voor tegen KV Mechelen en was het virtueel gered, maar verloor alsnog met 2-3.Wat nu nog rest om de degradatie te vermijden: play-off 3 winnen van Lierse én vervolgens ook nog de eindronde met drie tweedeklassers winnen. Het is een kortetermijnoperatie. Een survival. Een survival of the fittest. Het komt erop aan zo goed mogelijk aan de omstandigheden aangepast te zijn. Dennis van Wijk is een ervaren coach én een overlever, én hij kent als geen ander de tweede klasse én de eindronde. Wie bij Cercle vond dat Lorenzo Staelens al eigenzinnig en conflictueus van aard was en soms te bot was in zijn communicatie: fasten seat belts! Het conflictmodel is een door de heer Van Wijk al vaak beproefde strategie. Benieuwd of hij het flikt, en Cercle en zichzelf een toekomst in de Jupiler Pro League schenkt.