Transfer van Bas Dost naar Club Brugge is helemaal afgerond

© GETTY

De transfer van Bas Dost van Eintracht Frankfurt naar Club Brugge is helemaal afgerond. Dat maakte blauw-zwart dinsdag bekend op haar website. De 31-jarige Nederlander ondertekende, na het slagen voor zijn medische testen, een contract voor anderhalf seizoen in het Jan Breydelstadion.

Dost moet het spitsenprobleem waar Club al enige tijd mee sukkelt oplossen. Zijn komst zou Club Brugge om en bij de vier miljoen euro hebben gekost.

De boomlange spits maakte dit seizoen in twaalf wedstrijden in de Bundesliga nog vier doelpunten. Vorig seizoen kwam hij in 24 optredens voor Frankfurt tot acht competitiedoelpunten. De 18-voudig Nederlands international speelde eerder voor FC Emmen, Heracles Almelo, sc Heerenveen, VfL Wolfsburg en Sporting Portugal. Hij stond nog tot de zomer van 2022 onder contract bij Frankfurt, maar mocht er vertrekken.

‘Ik ga vlammen als een gek’

Dost gaf bij zijn presentatie aan heel veel zin te hebben in het nieuwe avontuur.

‘Club Brugge heeft laten zien dat ze me heel graag wilden hebben. Dat merkte je aan alle kanten’, zei Dost. ‘Naar dat gevoel ben je als speler altijd op zoek. Ik zag het hele verhaal van de club zitten. Ik ga vlammen als een gek.’

Bij Club wordt Dost na Ruud Vormer en Noa Lang de derde Nederlander in de selectie. ‘Ik ben Vormer bij het Nederlands elftal één keer tegengekomen, maar ken hem niet echt’, aldus de aanvaller. ‘Hij appte me en gaf aan dat Club Brugge een mooie club is en het leven in België goed. En dat hij het mooi vond als ik zou komen. Leuk dat hij op die manier contact zoekt.’

Partner Content