'De Verenigde Staten hebben een STERK project met Canada en Mexico voor het WK 2026', tweette Trump. 'Het zou jammer zijn dat landen die wij altijd steunen zouden lobbyen tegen de Amerikaanse kandidatuur. Waarom zouden wij deze landen steunen als zij ons niet steunen (ook bij de Verenigde Naties)?', vraagt de Amerikaanse president zich af.

Marokko

Het WK van 2026 wordt het eerste dat met 48 landen zal worden gespeeld, in Rusland deze zomer en Qatar in 2022 zijn er dat nog 32.

De gezamenlijke bid van de VS, Mexico en Canada geldt als favoriet, maar de laatste weken groeit de steun voor Marokko. Naast (uiteraard) de Afrikaanse landen zijn ook onder meer Frankrijk en Rusland pro Marokko.

Belgische steun?

Volgens de Marokkaanse voetbalbond FRMF heeft ook de Belgische voetbalbond (KBVB) zijn steun bevestigd voor de Marokkaanse kandidatuur, maar de KBVB noemde die verklaring enkele weken geleden tegenover sportmagazine.be 'voorbarig'. Woordvoerder Pierre Cornez: 'We kunnen dat op dit moment bevestigen noch ontkennen'.

De gastheer voor het WK 2026 wordt op 13 juni bekendgemaakt tijdens het 69e FIFA-congres in Moskou, dat plaatsvindt vlak voor de start van het komende WK in Rusland.

'De Verenigde Staten hebben een STERK project met Canada en Mexico voor het WK 2026', tweette Trump. 'Het zou jammer zijn dat landen die wij altijd steunen zouden lobbyen tegen de Amerikaanse kandidatuur. Waarom zouden wij deze landen steunen als zij ons niet steunen (ook bij de Verenigde Naties)?', vraagt de Amerikaanse president zich af. Het WK van 2026 wordt het eerste dat met 48 landen zal worden gespeeld, in Rusland deze zomer en Qatar in 2022 zijn er dat nog 32.De gezamenlijke bid van de VS, Mexico en Canada geldt als favoriet, maar de laatste weken groeit de steun voor Marokko. Naast (uiteraard) de Afrikaanse landen zijn ook onder meer Frankrijk en Rusland pro Marokko.Volgens de Marokkaanse voetbalbond FRMF heeft ook de Belgische voetbalbond (KBVB) zijn steun bevestigd voor de Marokkaanse kandidatuur, maar de KBVB noemde die verklaring enkele weken geleden tegenover sportmagazine.be 'voorbarig'. Woordvoerder Pierre Cornez: 'We kunnen dat op dit moment bevestigen noch ontkennen'.De gastheer voor het WK 2026 wordt op 13 juni bekendgemaakt tijdens het 69e FIFA-congres in Moskou, dat plaatsvindt vlak voor de start van het komende WK in Rusland.