'Twee weken geleden veranderde er plots iets bij Perbet'

02/10/12 om 21:44 - Bijgewerkt om 21:44

Bron: Sportmagazine

Jérémy Perbet scoort weer. De Franse spits die vorig seizoen topschutter werd van de Jupiler Pro League aasde lang op een transfer en zette op die manier zichzelf buitenspel bij Bergen. Maar met drie goals in de beker tegen Ciney en een goal tegen Beerschot bewijst Perbet dat hij er opnieuw staat.

'Twee weken geleden veranderde er plots iets bij Perbet'

© BELGA

In juli was Enzo Scifo zeer tegen zijn gewoonte in erg hard voor een van zijn spelers, toen Jérémy Perbet twee weken te laat bij de groep van Bergen aansloot. Pas afgelopen woensdag tegen Ciney stond de Franse spits nog eens in de basis.

"Tot eind augustus zat hij met zijn hoofd elders", zegt de trainer, die aangeeft dat hij verschillende keren met Perbet heeft gepraat. "In plaats van zijn trainingsachterstand goed te maken, werd die alleen maar groter. Hij besefte dat ook zelf. Dik twee weken geleden veranderde dat van de ene op de andere dag. Iedereen stond er van te kijken. Toen heb ik hem gezegd: 'Als je zo doorgaat, sta je er snel weer.'"

Na de wanprestatie tegen Charleroi vond Scifo de tijd rijp voor ingrepen, ook omdat Mustapha Jarju en Aloys Nong minder scherp waren dan bij de competitiestart.

Misschien vormen Perbet en Nong straks het aanvalsduo van Bergen. "4-4-2 geniet mijn voorkeur", zegt Scifo verder in Sport/Voetbalmagazine. "En het past beter bij deze selectie dan de huidige 4-3-3. Omdat je met 4-3-3 echte buitenspelers nodig hebt, die voorbij hun man gaan en dan een goeie voorzet afleveren. Die hebben we niet. Matumona Zola is geen buitenspeler en Tim Matthys is ook eerder geneigd om naar binnen te komen." (PD)

Lees meer over:

Onze partners