Standard-supporters, die zich afgelopen zondag ook misdroegen in de stopgezette competitiewedstrijd tegen Zulte Waregem (uitspraak volgende dinsdag), maakten begin oktober amok voor de match tegen Feyenoord, die met 2-1 verloren werd. Ook in De Kuip toonden de fans van de Rouches zich van hun minst fraaie kant.

Feyenoord kreeg voor diezelfde wedstrijd ook een boete van de UEFA. De Rotterdammers moeten 15.000 euro ophoesten, omdat fans van de club vuurwerk afstaken. Ook organisatorisch viel Feyenoord het één en het ander te verwijten, zo oordeelde de UEFA.

Meer boetes

Galatasaray, in Champions League-groep D tegenstander van Anderlecht, werd eveneens door de UEFA beboet omdat supporters vuurwerk op het veld hadden gegooid in de CL-uitwedstrijd tegen Arsenal (4-1). Niet alleen dienen de Turken 50.000 euro over te maken, binnen de 30 dagen moeten ze Arsenal contacteren zodat de aangebrachte schade vergoed kan worden. Bazel tot slot moet 40.000 euro betalen na het CL-duel met Liverpool (1-0 zege voor Bazel). De supporters van de Zwitserse topclub hadden begin deze maand enkele projectielen op het veld gegooid. (Belga)

Standard-supporters, die zich afgelopen zondag ook misdroegen in de stopgezette competitiewedstrijd tegen Zulte Waregem (uitspraak volgende dinsdag), maakten begin oktober amok voor de match tegen Feyenoord, die met 2-1 verloren werd. Ook in De Kuip toonden de fans van de Rouches zich van hun minst fraaie kant. Feyenoord kreeg voor diezelfde wedstrijd ook een boete van de UEFA. De Rotterdammers moeten 15.000 euro ophoesten, omdat fans van de club vuurwerk afstaken. Ook organisatorisch viel Feyenoord het één en het ander te verwijten, zo oordeelde de UEFA. Galatasaray, in Champions League-groep D tegenstander van Anderlecht, werd eveneens door de UEFA beboet omdat supporters vuurwerk op het veld hadden gegooid in de CL-uitwedstrijd tegen Arsenal (4-1). Niet alleen dienen de Turken 50.000 euro over te maken, binnen de 30 dagen moeten ze Arsenal contacteren zodat de aangebrachte schade vergoed kan worden. Bazel tot slot moet 40.000 euro betalen na het CL-duel met Liverpool (1-0 zege voor Bazel). De supporters van de Zwitserse topclub hadden begin deze maand enkele projectielen op het veld gegooid. (Belga)