Uitkijken naar Vlaamse derby KV Kortrijk – Zulte Waregem

© Belga

Wat doen Zulte Waregem, Standard en Anderlecht op de zeventiende speeldag van de Jupiler Pro League?

Met KV Kortrijk – Zulte Waregem staat er zondagavond op de zeventiende speeldag in de Jupiler Pro League in het Guldensporenstadion een Vlaamse derby op het programma. Essevee is met een tien op twaalf in de competitie en een zes op zes in de Europa League aan een uitstekende reeks bezig. Kortrijk is na de verrassende 3-1 nederlaag uit bij Cercle Brugge en het magere 1-1 gelijkspel bij Oud-Heverlee Leuven vooral uit op eerherstel.

De troepen van Hein Vanhaezebrouck hebben een zege nodig, willen ze de top zes in het vizier houden. Bij Zulte Waregem is dat vizier op competitieleider Standard gericht. De Rouches, die zondag op bezoek gaan bij Lierse, hebben in de stand een voorsprong van twee punten. Na de schamele 1-0 thuiszege van vorig weekend tegen rode lantaarn Bergen en de nieuwe Europese nederlaag bij Esbjerg, trekken de Luikenaars echter met heel wat kopzorgen naar het Lisp.

Club Brugge, de nummer drie in de stand, moet zaterdag thuis tegen KV Oostende de positieve lijn van de afgelopen weken onder Michel Preud’homme proberen door te trekken. Maar ook de kustploeg is in vorm, getuige de 4-0 overwinning tegen Racing Genk. De Limburgers, in de Europa League al zeker van de zestiende finales, mogen zondag niet al te veel problemen ondervinden met Oud-Heverlee Leuven. Ook

landskampioen Anderlecht moet in eigen huis de drie punten pakken tegen Cercle.

Met KV Mechelen – AA Gent, Bergen – Lokeren en Waasland-Beveren – Charleroi staan er zaterdagavond nog drie wedstrijden op het programma. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content