De uitzendrechtenoorlog tussen Waasland-Beveren en Charleroi enerzijds en de Pro League anderzijds is van de baan. Beide neo-eersteklassers stappen mee in het Telenetcontract van de Pro League.

Het lidmaatschap van Waasland-Beveren en Charleroi werd gisteren goedgekeurd op de Algemene Vergadering, meldt de Pro League.

Uitzendrechtenoorlog

Als tweedeklassers tekenden Charleroi en Waasland-Beveren vorig jaar een exclusiviteitscontract met Belgacom voor de uitzending van hun thuiswedstrijden. De twee clubs en de operator wilden dit contract respecteren, maar dit botste met het contract dat Telenet (samen met het Waalse VOO) heeft met de Pro League, die de eersteklassers vertegenwoordigt. Telenet mag vanaf dit seizoen alle wedstrijden uit de eerste klasse uitzenden: drie wedstrijden exclusief, de andere vijf samen met Belgacom.

Waasland-Beveren en Charleroi riskeerden door de Pro League teruggezet te worden naar tweede klasse, maar binden nu toch in. "Na urenlange verhitte discussies die anders enkel konden resulteren in een juridische oorlog heeft onze club besloten om alsnog in te stappen in het Telenetverhaal van de Profliga," klinkt het op de website van Waasland-Beveren. "Hiermee bewijst onze club haar loyaliteit tegenover deze zelfde Pro League en staat niets de geplande start van de competitie nog in de weg."

Belgacom: 'Sportieve primeert boven economische'

Ook Belgacom heeft ervoor gekozen af te zien van het exclusiviteitscontract. "Het sportieve aspect is belangrijker dan het economische", aldus de provider in een persbericht.

"De Pro League wou niet afwijken van haar standpunt en wilde de twee clubs weren uit de eerste klasse. Belgacom is overtuigd recht in haar schoenen te staan in dit dossier, maar de uitsluiting van Waasland-Beveren en Charleroi uit de eerste divisie was voor Belgacom geen optie". (Belga/KVDA)

De uitzendrechtenoorlog tussen Waasland-Beveren en Charleroi enerzijds en de Pro League anderzijds is van de baan. Beide neo-eersteklassers stappen mee in het Telenetcontract van de Pro League. Het lidmaatschap van Waasland-Beveren en Charleroi werd gisteren goedgekeurd op de Algemene Vergadering, meldt de Pro League. Uitzendrechtenoorlog Als tweedeklassers tekenden Charleroi en Waasland-Beveren vorig jaar een exclusiviteitscontract met Belgacom voor de uitzending van hun thuiswedstrijden. De twee clubs en de operator wilden dit contract respecteren, maar dit botste met het contract dat Telenet (samen met het Waalse VOO) heeft met de Pro League, die de eersteklassers vertegenwoordigt. Telenet mag vanaf dit seizoen alle wedstrijden uit de eerste klasse uitzenden: drie wedstrijden exclusief, de andere vijf samen met Belgacom. Waasland-Beveren en Charleroi riskeerden door de Pro League teruggezet te worden naar tweede klasse, maar binden nu toch in. "Na urenlange verhitte discussies die anders enkel konden resulteren in een juridische oorlog heeft onze club besloten om alsnog in te stappen in het Telenetverhaal van de Profliga," klinkt het op de website van Waasland-Beveren. "Hiermee bewijst onze club haar loyaliteit tegenover deze zelfde Pro League en staat niets de geplande start van de competitie nog in de weg." Belgacom: 'Sportieve primeert boven economische' Ook Belgacom heeft ervoor gekozen af te zien van het exclusiviteitscontract. "Het sportieve aspect is belangrijker dan het economische", aldus de provider in een persbericht. "De Pro League wou niet afwijken van haar standpunt en wilde de twee clubs weren uit de eerste klasse. Belgacom is overtuigd recht in haar schoenen te staan in dit dossier, maar de uitsluiting van Waasland-Beveren en Charleroi uit de eerste divisie was voor Belgacom geen optie". (Belga/KVDA)