Dat is beslist tijdens een onderhoud tussen de Luikse burgemeester Willy Demeyer, Standard-vicevoorzitter Bruno Venanzi, vertegenwoordigers van 'La Famille des Rouches' - de federatie van supportersclubs van Standard - en de politie van Luik.

Er zal later overleg volgen tussen de club en de supportersvereniging, die 600 tot 700 mensen herbergt, om te bekijken tot wanneer de maatregelen behouden blijven.

De leden van Ultras Inferno hebben beloofd dat ze in de toekomst, wanneer ze opnieuw tifo's mogen ontrollen, alleen spandoeken gebruiken die de goedkeuring hebben gekregen van Standard en de autoriteiten.

Maandag zitten Standard, Binnenlandse Zaken en de politie nog samen om individuele maatregelen te treffen tegen de supporters die de tifo gemaakt hebben. Zij riskeren een stadionverbod.

Waardencharter

Standard heeft voorts plannen om een waardencharter op te stellen. 'We gaan de waarden definiëren die de club het best omschrijven, zoals hartstocht, familie of passie. Het charter zal door alle betrokken partijen gerespecteerd worden', stelde Venanzi.

De Rouches moeten zich op 10 februari overigens voor de Geschillencommissie komen verantwoorden voor de bewuste tifo, liet de KBVB weten. Het was het Uitvoerend Comité dat de bondsprocureur de opdracht had gegeven Standard te vervolgen.

Voor de Clasico tussen Standard en Anderlecht vorige zondag, ontrolden de supporters van Standard in de Luikse spionkop een immens spandoek met daarop de afbeelding van een onthoofde Defour en het opschrift 'Red or dead'. De tifo zorgde voor een stroom van verontwaardigde reacties binnen en buiten de voetbalwereld.

(Belga/MI)

Dat is beslist tijdens een onderhoud tussen de Luikse burgemeester Willy Demeyer, Standard-vicevoorzitter Bruno Venanzi, vertegenwoordigers van 'La Famille des Rouches' - de federatie van supportersclubs van Standard - en de politie van Luik.Er zal later overleg volgen tussen de club en de supportersvereniging, die 600 tot 700 mensen herbergt, om te bekijken tot wanneer de maatregelen behouden blijven. De leden van Ultras Inferno hebben beloofd dat ze in de toekomst, wanneer ze opnieuw tifo's mogen ontrollen, alleen spandoeken gebruiken die de goedkeuring hebben gekregen van Standard en de autoriteiten. Maandag zitten Standard, Binnenlandse Zaken en de politie nog samen om individuele maatregelen te treffen tegen de supporters die de tifo gemaakt hebben. Zij riskeren een stadionverbod. WaardencharterStandard heeft voorts plannen om een waardencharter op te stellen. 'We gaan de waarden definiëren die de club het best omschrijven, zoals hartstocht, familie of passie. Het charter zal door alle betrokken partijen gerespecteerd worden', stelde Venanzi. De Rouches moeten zich op 10 februari overigens voor de Geschillencommissie komen verantwoorden voor de bewuste tifo, liet de KBVB weten. Het was het Uitvoerend Comité dat de bondsprocureur de opdracht had gegeven Standard te vervolgen. Voor de Clasico tussen Standard en Anderlecht vorige zondag, ontrolden de supporters van Standard in de Luikse spionkop een immens spandoek met daarop de afbeelding van een onthoofde Defour en het opschrift 'Red or dead'. De tifo zorgde voor een stroom van verontwaardigde reacties binnen en buiten de voetbalwereld. (Belga/MI)