Het sprookje van Union blijft zo nog wat voortduren. Het feit dat de eerste achtervolgers Club Brugge en Antwerp tegen nederlagen waren aangelopen en dat de Brusselse club zo een uitgelezen kans kreeg om zijn voorsprong in de stand verder uit te diepen, zorgde blijkbaar niet voor stress. De Brusselaars vonden voor de pauze reeds vier keer de weg naar de netten, waardoor de wedstrijd bij de rust volledig gespeeld was. Deniz Undav (6. en 16.) nam de eerste twee treffers voor zijn rekening, nadien lukte Thierry Ambrose (23.) de aansluitingstreffer voor de Kustploeg. Union was echter niet aangeslagen en liep met wervelend voetbal nog uit tot 1-4, via Casper Nielsen (31.) en Christian Burgess (45. +3).

Herfstkampioen

Na de pauze maakte Union er nog een monsterzege van. Deniz Undav zette op het uur met zijn derde van de avond de 1-5 op het bord, negen minuten later scoorde Burgess zijn tweede en kersvers Rode Duivel Dante Vanzeir plaatste in minuut 80 het orgelpunt met de 1-7.

In de stand heeft Union nu reeds zeven punten meer dan Antwerp en landskampioen Club Brugge. De Bruggelingen openden vrijdagavond de speeldag met een nederlaag in Mechelen, The Great Old ging zondag onderuit in Sint-Truiden.

Daardoor is Union twee speeldagen voor het einde van de heenronde in de reguliere competitie ook reeds herfstkampioen. De vijftiende speeldag werd zondagavond afgesloten met de overwinning van rode lantaarn Beerschot op vicekampioen Racing Genk: 2-0.

Het sprookje van Union blijft zo nog wat voortduren. Het feit dat de eerste achtervolgers Club Brugge en Antwerp tegen nederlagen waren aangelopen en dat de Brusselse club zo een uitgelezen kans kreeg om zijn voorsprong in de stand verder uit te diepen, zorgde blijkbaar niet voor stress. De Brusselaars vonden voor de pauze reeds vier keer de weg naar de netten, waardoor de wedstrijd bij de rust volledig gespeeld was. Deniz Undav (6. en 16.) nam de eerste twee treffers voor zijn rekening, nadien lukte Thierry Ambrose (23.) de aansluitingstreffer voor de Kustploeg. Union was echter niet aangeslagen en liep met wervelend voetbal nog uit tot 1-4, via Casper Nielsen (31.) en Christian Burgess (45. +3). Na de pauze maakte Union er nog een monsterzege van. Deniz Undav zette op het uur met zijn derde van de avond de 1-5 op het bord, negen minuten later scoorde Burgess zijn tweede en kersvers Rode Duivel Dante Vanzeir plaatste in minuut 80 het orgelpunt met de 1-7. In de stand heeft Union nu reeds zeven punten meer dan Antwerp en landskampioen Club Brugge. De Bruggelingen openden vrijdagavond de speeldag met een nederlaag in Mechelen, The Great Old ging zondag onderuit in Sint-Truiden. Daardoor is Union twee speeldagen voor het einde van de heenronde in de reguliere competitie ook reeds herfstkampioen. De vijftiende speeldag werd zondagavond afgesloten met de overwinning van rode lantaarn Beerschot op vicekampioen Racing Genk: 2-0.