Pelé Ilombe Mboyo heeft altijd geloofd in de toekomst van zijn voetballende zoon. "In de jeugdreeksen, bij Anderlecht en Club Brugge, sprak iedereen over zijn magische gaven. Hij moest zelfs niet trainen om steeds de beste te zijn. Ik wist altijd dat petit Pelé van zijn uitlaatklep ook zijn beroep kon maken."

Marseille en Bordeaux
"Zinédine Zidane was zijn idool, Marseille zijn favoriete club. Zijn oudere broer Hervé is dan weer fan van PSG."

"Op zijn dertiende, veertiende speelde petit Pelé op een toernooi in Frankrijk tegen Karim Benzema. Hij was fenomenaal. Marseille en Bordeaux wilden hem onmiddellijk transfereren, maar ik verzette me wegens te vroeg."

"Ik probeer een raadgever te zijn voor mijn zoon, uiteindelijk neemt hij de eindbeslissing. Petit Pelé moet zijn gevoel volgen."

Honderd procent Belg

In augustus 2011 speelde Congo een oefeninterland in en tegen het Gambia van toenmalig bondscoach Paul Put. Het werd in Bakau 3-0 voor het thuisland. Petit Pelé Mboyo geraakte geblesseerd, waardoor de spits een maand out was en besliste nooit meer uit te komen voor zijn geboorteland.

"Ik zal u de volledige waarheid vertellen", beweert vader Mboyo in Sport/Voetbalmagazine. "Het was op mijn verzoek dat hij inging op de uitnodiging. Vooral mijn droom dat mijn zoon ooit eens zijn kans zou krijgen, ging daarmee in vervulling. Toen petit Pelé werd opgeroepen kon ik mijn geluk niet op."

"Alleen werden we opnieuw getroffen door de chaos bij de sportieve en medische omkadering in Congo, hoewel het elftal vol topspelers zit. Ik betaalde de vliegtuigtickets voor de terugreis van petit Pelé en Zola Matumona, ondanks de vooraf gemaakte afspraak dat de voetbalbond geld zou storten op een rekening, want beiden moesten - op vraag van hun clubs - direct na het duel terugkeren naar België. Ik kon en mocht niet toestaan dat mijn zoon in een slecht avontuur terechtkwam."

"Pelé voelt zich honderd procent Belg, vandaar ook zijn blijheid nadat hij werd geselecteerd door Marc Wilmots. Hij vroeg en kreeg van mij daarvoor de toestemming. Dit vormt een mooie beloning." (TB/FV)

Pelé Ilombe Mboyo heeft altijd geloofd in de toekomst van zijn voetballende zoon. "In de jeugdreeksen, bij Anderlecht en Club Brugge, sprak iedereen over zijn magische gaven. Hij moest zelfs niet trainen om steeds de beste te zijn. Ik wist altijd dat petit Pelé van zijn uitlaatklep ook zijn beroep kon maken." Marseille en Bordeaux "Zinédine Zidane was zijn idool, Marseille zijn favoriete club. Zijn oudere broer Hervé is dan weer fan van PSG." "Op zijn dertiende, veertiende speelde petit Pelé op een toernooi in Frankrijk tegen Karim Benzema. Hij was fenomenaal. Marseille en Bordeaux wilden hem onmiddellijk transfereren, maar ik verzette me wegens te vroeg." "Ik probeer een raadgever te zijn voor mijn zoon, uiteindelijk neemt hij de eindbeslissing. Petit Pelé moet zijn gevoel volgen."Honderd procent BelgIn augustus 2011 speelde Congo een oefeninterland in en tegen het Gambia van toenmalig bondscoach Paul Put. Het werd in Bakau 3-0 voor het thuisland. Petit Pelé Mboyo geraakte geblesseerd, waardoor de spits een maand out was en besliste nooit meer uit te komen voor zijn geboorteland. "Ik zal u de volledige waarheid vertellen", beweert vader Mboyo in Sport/Voetbalmagazine. "Het was op mijn verzoek dat hij inging op de uitnodiging. Vooral mijn droom dat mijn zoon ooit eens zijn kans zou krijgen, ging daarmee in vervulling. Toen petit Pelé werd opgeroepen kon ik mijn geluk niet op." "Alleen werden we opnieuw getroffen door de chaos bij de sportieve en medische omkadering in Congo, hoewel het elftal vol topspelers zit. Ik betaalde de vliegtuigtickets voor de terugreis van petit Pelé en Zola Matumona, ondanks de vooraf gemaakte afspraak dat de voetbalbond geld zou storten op een rekening, want beiden moesten - op vraag van hun clubs - direct na het duel terugkeren naar België. Ik kon en mocht niet toestaan dat mijn zoon in een slecht avontuur terechtkwam.""Pelé voelt zich honderd procent Belg, vandaar ook zijn blijheid nadat hij werd geselecteerd door Marc Wilmots. Hij vroeg en kreeg van mij daarvoor de toestemming. Dit vormt een mooie beloning." (TB/FV)