Vorige week woensdag maakte Colin Coosemans zijn eerste minuten vol voor Waasland-Beveren in de derby tegen Lokeren OV. Het was pas zijn eerste optreden sinds 13 mei 2012, toen Club Brugge op de slotspeeldag van PO1 bij het afscheid van Christoph Daum met 3-2 won van KV Kortrijk.

Daarna volgde een moeilijke periode. Philippe Coosemans, de vader en manager van Colin, kijkt in Sport/Voetbalmagazine even terug op de voorbije maanden: "Het was vooral een mix van stemmingen. Eigenlijk een combinatie van opluchting, blijdschap en fierheid. Iedere vader hoort trots te zijn op zijn kind, hé."

"Ergens tekent het ook wel een beetje zijn mentale weerbaarheid. Want Colin liet nooit zijn armen zakken, ondanks het feit dat Dirk Geeraerd na de voorbereiding koos voor Michael Clepkens als eerste doelman. Het compliment dat hij gaf voor zijn scherpe indruk tijdens de trainingen deed vooral plezier. Dat aanvaarden we in dank. Maar het typeert vooral de profmentaliteit van Colin. Ik zie bij hem nog dagelijks dezelfde passie en gedrevenheid. Het zou jammer zijn mocht dat er niet meer zijn."

"Vallen en opstaan blijft inherent aan het moderne voetbal. Gelukkig kon Colin de klappen die hij kreeg goed plaatsen en individueel verwerken, hij had geen specifieke hulp nodig." (FV)

Vorige week woensdag maakte Colin Coosemans zijn eerste minuten vol voor Waasland-Beveren in de derby tegen Lokeren OV. Het was pas zijn eerste optreden sinds 13 mei 2012, toen Club Brugge op de slotspeeldag van PO1 bij het afscheid van Christoph Daum met 3-2 won van KV Kortrijk. Daarna volgde een moeilijke periode. Philippe Coosemans, de vader en manager van Colin, kijkt in Sport/Voetbalmagazine even terug op de voorbije maanden: "Het was vooral een mix van stemmingen. Eigenlijk een combinatie van opluchting, blijdschap en fierheid. Iedere vader hoort trots te zijn op zijn kind, hé." "Ergens tekent het ook wel een beetje zijn mentale weerbaarheid. Want Colin liet nooit zijn armen zakken, ondanks het feit dat Dirk Geeraerd na de voorbereiding koos voor Michael Clepkens als eerste doelman. Het compliment dat hij gaf voor zijn scherpe indruk tijdens de trainingen deed vooral plezier. Dat aanvaarden we in dank. Maar het typeert vooral de profmentaliteit van Colin. Ik zie bij hem nog dagelijks dezelfde passie en gedrevenheid. Het zou jammer zijn mocht dat er niet meer zijn." "Vallen en opstaan blijft inherent aan het moderne voetbal. Gelukkig kon Colin de klappen die hij kreeg goed plaatsen en individueel verwerken, hij had geen specifieke hulp nodig." (FV)