Anderlecht verloor zondagavond de topper bij Zulte Waregem met 2-1 en verspeelde daardoor de leidersplaats in play-off 1. Tijdens de match floot scheidsrechter Alexandre Boucaut onder meer twee strafschoppen voor de thuisploeg. John van den Brom nam na het laatste fluitsignaal geen blad voor de mond. De Nederlander stelde onder andere dat Boucaut de 'match en de hele Belgische competitie had verneukt'.

Scheidsrechtersbaas Jeurissen kon niet lachen met uitlatingen en vroeg het bondsparket de zaak te bekijken. Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) stelt Anderlechttrainer van den Brom nu een geldboete van 300 euro voor voor diens weinig fraaie uithaal. Ook het taalgebruik van de Nederlander Bram Nuytinck, verdediger bij paars-wit, kon niet door de beugel. Die laatste zou een geldboete van 150 euro worden gevraagd.

In zijn motivering meldt het bondsparket onder andere rekening gehouden te hebben "met de emotionele ontlading na de wedstrijd en het verschil in taalgebruik tussen Nederland en België". (Belga/INM)

Anderlecht verloor zondagavond de topper bij Zulte Waregem met 2-1 en verspeelde daardoor de leidersplaats in play-off 1. Tijdens de match floot scheidsrechter Alexandre Boucaut onder meer twee strafschoppen voor de thuisploeg. John van den Brom nam na het laatste fluitsignaal geen blad voor de mond. De Nederlander stelde onder andere dat Boucaut de 'match en de hele Belgische competitie had verneukt'. Scheidsrechtersbaas Jeurissen kon niet lachen met uitlatingen en vroeg het bondsparket de zaak te bekijken. Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) stelt Anderlechttrainer van den Brom nu een geldboete van 300 euro voor voor diens weinig fraaie uithaal. Ook het taalgebruik van de Nederlander Bram Nuytinck, verdediger bij paars-wit, kon niet door de beugel. Die laatste zou een geldboete van 150 euro worden gevraagd. In zijn motivering meldt het bondsparket onder andere rekening gehouden te hebben "met de emotionele ontlading na de wedstrijd en het verschil in taalgebruik tussen Nederland en België". (Belga/INM)