Na tien wedstrijden zonder nederlaag en een 1-0-uitgangspositie tegen Standard bij de barrages voor Europees voetbal, vormde de 7-0 toch een behoorlijke afgang. Ook middenvelder Hannes Van Der Bruggen was verrast door die plotse wending.

"Ja, omdat we de laatste tijd nooit met meer dan twee goals verloren", zegt de jonge Buffalo in Sport/Voetbalmagazine. "Tijdens de rust beslisten we, bij de 4-0, om met drie man achterin te spelen en risico's te nemen. Standard speelde een topmatch, waar alles lukte, wij kenden duidelijk een offday."

Algemeen manager Michel Louwagie sprak na afloop streng over de vereisten van topsport. "Hou die reactie maar op de emotie van het moment. Als hij daar even over nadenkt, weet hij ook wel dat iedereen zijn best deed en we gewoon onze meerdere dienen te erkennen in Standard. Maar het is een goede les", weet Van Der Bruggen. "Standard stond onder druk en moest winnen: dat was het verschil."

Les geleerd

Hannes Van Der Bruggen verloor de voorbije weken de concurrentiestrijd van de 34-jarige Jorge López, die zich meer en meer profileerde als nummer tien van AA Gent. Zelf weet hij niet waaraan dat ligt: "Eigenlijk kreeg ik daarover geen uitleg. Jorge is iets balvaster en rustiger, ik zorg misschien voor meer diepgang. Ik ontgoochelde nooit als ik speelde, daar trek ik me aan op. Ik geef mezelf voor mijn ontwikkeling 6,5 tot 7 op 10. Er is nog veel progressie mogelijk, vooral inzake kracht en rust."

Vreest hij dat het jeugdproject waar algemeen manager Michel Louwagie voor het seizoen mee uitpakte, nu definitief afgeschreven wordt? Van Der Bruggen: "Ik hoop van niet, want het zou jammer zijn voor talenten zoals Benito Raman en Thomas Foket. Op training tonen ze dat ook zij een rol van betekenis kunnen vertolken bij Gent."

Na tien wedstrijden zonder nederlaag en een 1-0-uitgangspositie tegen Standard bij de barrages voor Europees voetbal, vormde de 7-0 toch een behoorlijke afgang. Ook middenvelder Hannes Van Der Bruggen was verrast door die plotse wending. "Ja, omdat we de laatste tijd nooit met meer dan twee goals verloren", zegt de jonge Buffalo in Sport/Voetbalmagazine. "Tijdens de rust beslisten we, bij de 4-0, om met drie man achterin te spelen en risico's te nemen. Standard speelde een topmatch, waar alles lukte, wij kenden duidelijk een offday." Algemeen manager Michel Louwagie sprak na afloop streng over de vereisten van topsport. "Hou die reactie maar op de emotie van het moment. Als hij daar even over nadenkt, weet hij ook wel dat iedereen zijn best deed en we gewoon onze meerdere dienen te erkennen in Standard. Maar het is een goede les", weet Van Der Bruggen. "Standard stond onder druk en moest winnen: dat was het verschil."Les geleerdHannes Van Der Bruggen verloor de voorbije weken de concurrentiestrijd van de 34-jarige Jorge López, die zich meer en meer profileerde als nummer tien van AA Gent. Zelf weet hij niet waaraan dat ligt: "Eigenlijk kreeg ik daarover geen uitleg. Jorge is iets balvaster en rustiger, ik zorg misschien voor meer diepgang. Ik ontgoochelde nooit als ik speelde, daar trek ik me aan op. Ik geef mezelf voor mijn ontwikkeling 6,5 tot 7 op 10. Er is nog veel progressie mogelijk, vooral inzake kracht en rust."Vreest hij dat het jeugdproject waar algemeen manager Michel Louwagie voor het seizoen mee uitpakte, nu definitief afgeschreven wordt? Van Der Bruggen: "Ik hoop van niet, want het zou jammer zijn voor talenten zoals Benito Raman en Thomas Foket. Op training tonen ze dat ook zij een rol van betekenis kunnen vertolken bij Gent."