Komende zaterdag moet STVV op bezoek bij leider Anderlecht. De ploeg van trainer Franky Van der Elst tankte alvast vertrouwen door in de laatste drie wedstrijden amper één goal toe te staan. Wat heeft hij veranderd?
"Centraal op het middenveld een mannetje meer gezet, zodat we daar nu in een kommetje spelen, dichter bij elkaar", spreekt Van der Elst deze week in Sport/Voetbalmagazine.

"STVV voetbalt realistischer en dat levert punten op. Wat ben je met veel lof na wedstrijden tegen Genk, Gent of Beerschot als de ballen binnen vliegen en je nul punten pakt? In principe spelen we nu met vier jongens die offensief impact hebben. De spits, de twee buitenspelers en Koen Daerden die kan bijsluiten vanuit de tweede lijn."

S/VM: Als STVV zich in januari wil versterken, moet het er wel op zijn wat transfers betreft. Is de ploeg daarvoor voldoende gewapend?

"We hebben vorige donderdag nog een keer samen gezeten. De redding zal zeer belangrijk zijn voor de uitbouw van STVV. De scouting doet zijn werk, de voorzitter wil vooruit en de financiële mogelijkheden zijn er. We gaan geen vijf nieuwe spelers halen, maar twee tot drie moet mogelijk zijn."

S/VM: Ga je bij Lommel mensen weghalen? Beloften als Cerigioni of Vanaken snakken naar eerste klasse.
"Daar ben ik geen voorstander van. Ik denk dat de jongens die daar interessant zijn, door veel clubs worden gevolgd. Als je laatste staat in eerste klasse, ben je niet de meest aantrekkelijke club. Spelers lenen bij Standard is een mogelijkheid, absoluut. Maar het kan niet de bedoeling zijn dat er jongens komen die alleen zichzelf in de kijker willen zetten, om vervolgens naar Standard terug te keren, of elders aan de slag te gaan. Het moeten jongens met een betrokkenheid à la Daerden zijn." (PTK)

Komende zaterdag moet STVV op bezoek bij leider Anderlecht. De ploeg van trainer Franky Van der Elst tankte alvast vertrouwen door in de laatste drie wedstrijden amper één goal toe te staan. Wat heeft hij veranderd? "Centraal op het middenveld een mannetje meer gezet, zodat we daar nu in een kommetje spelen, dichter bij elkaar", spreekt Van der Elst deze week in Sport/Voetbalmagazine. "STVV voetbalt realistischer en dat levert punten op. Wat ben je met veel lof na wedstrijden tegen Genk, Gent of Beerschot als de ballen binnen vliegen en je nul punten pakt? In principe spelen we nu met vier jongens die offensief impact hebben. De spits, de twee buitenspelers en Koen Daerden die kan bijsluiten vanuit de tweede lijn." S/VM: Als STVV zich in januari wil versterken, moet het er wel op zijn wat transfers betreft. Is de ploeg daarvoor voldoende gewapend? "We hebben vorige donderdag nog een keer samen gezeten. De redding zal zeer belangrijk zijn voor de uitbouw van STVV. De scouting doet zijn werk, de voorzitter wil vooruit en de financiële mogelijkheden zijn er. We gaan geen vijf nieuwe spelers halen, maar twee tot drie moet mogelijk zijn." S/VM: Ga je bij Lommel mensen weghalen? Beloften als Cerigioni of Vanaken snakken naar eerste klasse. "Daar ben ik geen voorstander van. Ik denk dat de jongens die daar interessant zijn, door veel clubs worden gevolgd. Als je laatste staat in eerste klasse, ben je niet de meest aantrekkelijke club. Spelers lenen bij Standard is een mogelijkheid, absoluut. Maar het kan niet de bedoeling zijn dat er jongens komen die alleen zichzelf in de kijker willen zetten, om vervolgens naar Standard terug te keren, of elders aan de slag te gaan. Het moeten jongens met een betrokkenheid à la Daerden zijn." (PTK)