Van Geneugden gaat Waasland-Beveren coachen

28/05/14 om 09:08 - Bijgewerkt om 09:08

Bron: Sportmagazine

Ronny Van Geneugden is de nieuwe hoofdcoach van eersteklasser Waasland-Beveren.

Van Geneugden gaat Waasland-Beveren coachen

© BelgaImage

Van Geneugden ondertekende op de Freethiel een contract voor twee seizoenen. De 45-jarige Limburger volgt bij Waasland-Beveren ex-international Bob Peeters op. Die liet vorige week zijn contract ontbinden om bij de Engelse tweedeklasser Charlton Athletic, een van de clubs van Roland Duchâtelet, aan de slag te gaan. De 40-jarige Peeters was sinds november 2013 actief bij Waasland-Beveren en behoedde de club voor degradatie.

Van Geneugden zat zonder de club sinds hij in januari aan de deur werd gezet bij Oud-Heverlee Leuven, dat uiteindelijk de degradatie niet meer kon afwenden. "De clubleiding heeft het volste vertrouwen in Van Geneugden en is ervan overtuigd dat de hij de geschikte coach is om de sportieve doelstellingen van Waasland-Beveren op korte en middellange termijn waar te maken", klonk het bij Waasland-Beveren.

Naast Van Geneugden trok de fusieclub met Wim De Corte een nieuwe assistent-coach aan. De Corte was vorig seizoen aan de slag bij tweedeklasser Roeselare en tekende op de Freethiel een contract voor onbepaalde duur. "Het clubbestuur is ervan overtuigd dat De Cortes ervaring en tactische kennis een significante verrijking zijn voor Waasland-Beveren en dat zijn gedrevenheid en mentaliteit perfect rijmen met de visie van de club. Voorts kwam het clubbestuur tot een overeenkomst, tevens voor onbepaalde duur, met assistent-trainer Alex Czerniatynski en keeperstrainer Erik Amelinckx." (Belga/INM)

Onze partners