Van Heerden mocht de voorbije weken wel meetrainen, op verzoek van zijn manager Rob Moore die naar Lierse afzakte om de situatie van Lance Davids te bespreken.

Davids werd, net als Claasen, twee jaar geleden samen met de intussen al verdwenen Siboniso Gaxa door Rob Moore naar het Lisp gebracht op een moment dat Lierse nog royale lonen betaalde, maar zit nu (ook omwille van een blessure) op een zijspoor en weegt op het budget. Het is geen geheim dat Lierse graag van zijn contract af wil.

Van Heerdens verblijf op het Lisp betreft enkel een vriendendienst, benadrukt men bij de club. De 28-voudige Zuid-Afrikaanse international voetbalde van 2006 tot 2009 voor Club Brugge, kwam in 2010-2011 nog een seizoen voor Westerlo uit en zag zijn contract bij het Zuid-Afrikaanse Golden Arrow niet vernieuwd worden.

Bij Lierse wilde men tijdens een invallerswedstrijd wel eens zien wat hij nog kan, maar bij de medische tests die Lierse aan alle spelers oplegt, bleek dat hij op training licht geblesseerd was geraakt, waardoor hij niet werd opgesteld.

Dat betekent geen streep door de rekening van de club, wel door die van de speler zelf, die op zoek is naar een nieuwe ploeg. Lierse overwoog nooit echt om hem aan te werven, zegt CEO Jesse De Preter. "Centrale middenvelders hebben we genoeg, nieuwe spelers ook." (GF/MS)

Van Heerden mocht de voorbije weken wel meetrainen, op verzoek van zijn manager Rob Moore die naar Lierse afzakte om de situatie van Lance Davids te bespreken. Davids werd, net als Claasen, twee jaar geleden samen met de intussen al verdwenen Siboniso Gaxa door Rob Moore naar het Lisp gebracht op een moment dat Lierse nog royale lonen betaalde, maar zit nu (ook omwille van een blessure) op een zijspoor en weegt op het budget. Het is geen geheim dat Lierse graag van zijn contract af wil. Van Heerdens verblijf op het Lisp betreft enkel een vriendendienst, benadrukt men bij de club. De 28-voudige Zuid-Afrikaanse international voetbalde van 2006 tot 2009 voor Club Brugge, kwam in 2010-2011 nog een seizoen voor Westerlo uit en zag zijn contract bij het Zuid-Afrikaanse Golden Arrow niet vernieuwd worden. Bij Lierse wilde men tijdens een invallerswedstrijd wel eens zien wat hij nog kan, maar bij de medische tests die Lierse aan alle spelers oplegt, bleek dat hij op training licht geblesseerd was geraakt, waardoor hij niet werd opgesteld. Dat betekent geen streep door de rekening van de club, wel door die van de speler zelf, die op zoek is naar een nieuwe ploeg. Lierse overwoog nooit echt om hem aan te werven, zegt CEO Jesse De Preter. "Centrale middenvelders hebben we genoeg, nieuwe spelers ook." (GF/MS)