Herman Van Holsbeeck over...

... de transfer van Stefano Okaka:

"Binnen de muren van de club is er de verplichting om resultaten te halen. Na de draw tegen Mechelen met de drie gemiste penalty's voelde je direct die druk. Daarom moet je je omringen met mensen die daartegen kunnen. Ik zou u eens de mails moeten tonen die ik kreeg bij de transfer van Okaka. Ik ben zelden zo uitgescholden geweest. En vandaag is het Okaka hier en Okaka daar! Vandaar dat ik het herhaal: het is voor een algemeen directeur van RSCA belangrijker om goed te staan bij de Raad van Bestuur dan bij de supporters."

... de belangstelling voor Youri Tielemans:

"Als je sinds je zestiende bij Anderlecht speelt, dan ben je belangrijk. Heel de wereld kent Youri Tielemans. Op lijstjes van de beste jonge spelers staat Tielemans altijd in de top tien. Op een dag speelt die in een grote competitie. Ik kan u vertellen dat de tribune vorige donderdag vol zat. Ariedo Braida, de sportief directeur van Barcelona, was er bijvoorbeeld. Het is in zulke wedstrijden dat de buitenlandse clubs de waarde van een speler taxeren."

... het probleem Anthony Vanden Borre:

"Het is het verhaal van het grootste talent van zijn generatie - samen met Vincent Kompany - die bijna huilend is komen aankloppen omdat hij niks meer had, die hard gewerkt heeft om weer op niveau te geraken en naar het WK te gaan, om dan alles te verbrodden met één interview. In zijn goeie periode had hij een positieve invloed op de jongeren, in zijn mindere periode was dat het omgekeerde."

... het financiële beleid van Anderlecht:

"Destijds, met de salarissen van Lucas Biglia en Milan Jovanovic, namen we wat meer risico's. Vandaag hebben we een budget waar we binnen moeten blijven. In Brugge heb je een rijke voorzitter die het zich kan permitteren om veel geld neer te tellen voor een Hans Vanaken of een Laurens De Bock. In onze club zijn er ook mensen met geld, maar het is de bedoeling om het bedrijf als een goede huisvader te runnen, met duidelijke sportieve en financiële doelen."

Lees het hele interview met Herman Van Holsbeeck in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 28 oktober.

Herman Van Holsbeeck over..."Binnen de muren van de club is er de verplichting om resultaten te halen. Na de draw tegen Mechelen met de drie gemiste penalty's voelde je direct die druk. Daarom moet je je omringen met mensen die daartegen kunnen. Ik zou u eens de mails moeten tonen die ik kreeg bij de transfer van Okaka. Ik ben zelden zo uitgescholden geweest. En vandaag is het Okaka hier en Okaka daar! Vandaar dat ik het herhaal: het is voor een algemeen directeur van RSCA belangrijker om goed te staan bij de Raad van Bestuur dan bij de supporters.""Als je sinds je zestiende bij Anderlecht speelt, dan ben je belangrijk. Heel de wereld kent Youri Tielemans. Op lijstjes van de beste jonge spelers staat Tielemans altijd in de top tien. Op een dag speelt die in een grote competitie. Ik kan u vertellen dat de tribune vorige donderdag vol zat. Ariedo Braida, de sportief directeur van Barcelona, was er bijvoorbeeld. Het is in zulke wedstrijden dat de buitenlandse clubs de waarde van een speler taxeren.""Het is het verhaal van het grootste talent van zijn generatie - samen met Vincent Kompany - die bijna huilend is komen aankloppen omdat hij niks meer had, die hard gewerkt heeft om weer op niveau te geraken en naar het WK te gaan, om dan alles te verbrodden met één interview. In zijn goeie periode had hij een positieve invloed op de jongeren, in zijn mindere periode was dat het omgekeerde.""Destijds, met de salarissen van Lucas Biglia en Milan Jovanovic, namen we wat meer risico's. Vandaag hebben we een budget waar we binnen moeten blijven. In Brugge heb je een rijke voorzitter die het zich kan permitteren om veel geld neer te tellen voor een Hans Vanaken of een Laurens De Bock. In onze club zijn er ook mensen met geld, maar het is de bedoeling om het bedrijf als een goede huisvader te runnen, met duidelijke sportieve en financiële doelen."Lees het hele interview met Herman Van Holsbeeck in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 28 oktober.