Wij selecteerden alvast enkele opmerkelijke passages voor u.

Aruna Dindane

Herman Van Holsbeeck: "Algauw kreeg ik een dossier dat mijn carrière kon breken of maken. Met Aruna Dindane waren duidelijke afspraken gemaakt over bedragen en datums van een mogelijk vertrek."

"Het Engelse bod dat Dindane kreeg, was te laag en te laat, niet wat afgesproken was, maar Dindane zei: 'Als ik niet weg mag, stap ik op.' Die zaterdag belt Hugo Broos me om te zeggen: 'We hebben een probleem.' Na de match vraagt de pers me: hoe ga je dat oplossen? Ik heb toen gezegd: 'Hij komt terug.' Dat was blufpoker."

"Ik heb toen het vliegtuig genomen naar Ivoorkust, heb een vriend ingeschakeld die daar zaken deed: Serge Trimpont. Serge heeft me geholpen om dat dossier op te lossen. In het voetbal heb je mensen nodig die respect hebben voor jou en die bereid zijn om je te helpen als je in een moeilijke positie zit. Als je met iedereen overhoop ligt, is dat moeilijker. Dat was een kantelmoment. Toen ik terugkwam, had ik intern al een pak meer krediet."

Constant Vanden Stock

"Hij deed van die uitspraken waarvan ik dacht: die moet ik onthouden. Bijvoorbeeld: 'Ga nooit naar een verkiezing wanneer je vooraf niet zeker bent dat je verkozen zult worden.'"

"Toen ik twee of drie keer mijn tanden toonde op vergaderingen heeft hij me eens apart genomen: 'Menneke, ik peins dat ge ne goeie zijt, maar ge maakt met iedereen ruzie, het wordt tijd dat ge iemand naast u zet die een pitbull is, die blaft in uw plaats.'"

"Constant heeft me ook geleerd: 'Blijft wie ge zijt, probeer geen typetje te spelen.' Het leverde zes titels op, drie tweede plaatsen en één derde. Vooral die derde plaats heb ik onthouden. Want dan word je uitgefloten als manager in een grote club."

John van den Brom

"John van den Brom is iemand die met vijf op achttien toch die negatieve spiraal omkeert en kampioen wordt. Vandaag is het in een topclub belangrijk dat je trainer een goeie people manager is, dat de spelers voor hun coach respect hebben en door het vuur gaan. Het was de eerste keer dat hij werkte met mannen als Mbokani, Milan Jovanovic of Lucas Biglia. Altijd tegen die mannen zeggen waar het op staat en toch bekomen dat ze twee dagen later voor hun coach trainen alsof hun leven ervan afhangt: wie dat kan, heeft iets speciaals."

Wij selecteerden alvast enkele opmerkelijke passages voor u.Aruna DindaneHerman Van Holsbeeck: "Algauw kreeg ik een dossier dat mijn carrière kon breken of maken. Met Aruna Dindane waren duidelijke afspraken gemaakt over bedragen en datums van een mogelijk vertrek.""Het Engelse bod dat Dindane kreeg, was te laag en te laat, niet wat afgesproken was, maar Dindane zei: 'Als ik niet weg mag, stap ik op.' Die zaterdag belt Hugo Broos me om te zeggen: 'We hebben een probleem.' Na de match vraagt de pers me: hoe ga je dat oplossen? Ik heb toen gezegd: 'Hij komt terug.' Dat was blufpoker.""Ik heb toen het vliegtuig genomen naar Ivoorkust, heb een vriend ingeschakeld die daar zaken deed: Serge Trimpont. Serge heeft me geholpen om dat dossier op te lossen. In het voetbal heb je mensen nodig die respect hebben voor jou en die bereid zijn om je te helpen als je in een moeilijke positie zit. Als je met iedereen overhoop ligt, is dat moeilijker. Dat was een kantelmoment. Toen ik terugkwam, had ik intern al een pak meer krediet."Constant Vanden Stock"Hij deed van die uitspraken waarvan ik dacht: die moet ik onthouden. Bijvoorbeeld: 'Ga nooit naar een verkiezing wanneer je vooraf niet zeker bent dat je verkozen zult worden.'""Toen ik twee of drie keer mijn tanden toonde op vergaderingen heeft hij me eens apart genomen: 'Menneke, ik peins dat ge ne goeie zijt, maar ge maakt met iedereen ruzie, het wordt tijd dat ge iemand naast u zet die een pitbull is, die blaft in uw plaats.'""Constant heeft me ook geleerd: 'Blijft wie ge zijt, probeer geen typetje te spelen.' Het leverde zes titels op, drie tweede plaatsen en één derde. Vooral die derde plaats heb ik onthouden. Want dan word je uitgefloten als manager in een grote club."John van den Brom"John van den Brom is iemand die met vijf op achttien toch die negatieve spiraal omkeert en kampioen wordt. Vandaag is het in een topclub belangrijk dat je trainer een goeie people manager is, dat de spelers voor hun coach respect hebben en door het vuur gaan. Het was de eerste keer dat hij werkte met mannen als Mbokani, Milan Jovanovic of Lucas Biglia. Altijd tegen die mannen zeggen waar het op staat en toch bekomen dat ze twee dagen later voor hun coach trainen alsof hun leven ervan afhangt: wie dat kan, heeft iets speciaals."